RAAD VOOR WERK EN INKOMEN

Maatschappelijke organisaties willen voortbestaan RWI

Maatschappelijke organisaties en uitvoeringsinstellingen willen voortbestaan RWI

Den Haag, 14 mei 2003

Een groot aantal maatschappelijke organisaties die actief zijn op het terrein van arbeidsmarkt, werkgelegenheid en reïntegratie verzet zich tegen de dreigende opheffing van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI). De organisaties hebben dit in een brief aan de bij de kabinetsformatie betrokken partijen laten weten.
De organisaties sluiten zich hiermee aan bij een eerder pleidooi voor het voortbestaan van de RWI door de Nederlandse gemeenten en werkgevers- en werknemersorganisaties.
Naast dit initiatief van de maatschappelijke organisaties dringen de voorzitters van de Raden van Bestuur van de uitvoeringsinstellingen UWV, CWI en SVB vandaag in een andere brief eveneens gezamenlijk aan op instandhouding van de RWI.
RWI-voorzitter Jan van Zijl heeft de betrokken fracties in een brief opgeroepen geen beslissing te nemen over de positie van de RWI zonder dat er overleg en evaluatie aan vooraf is gegaan. Tegelijkertijd stelt Van Zijl dat indien zijn eigen politieke achtergrond een rol speelt bij het voornemen de RWI op te heffen, hij zijn persoonlijke positie ondergeschikt acht aan die van de Raad.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten voor de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over arbeidsmarktbeleid. De RWI streeft naar een duurzame verbinding van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door middel van advies en subsidie.

---

---
Voor de redactie,