Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 14 MEI 2003
* 02-05 vergroten woning Oosterseweg 40, Zuidwolde
* 02-05 plaatsen berging Ommelanderdrift 23, Bedum.
De volgende aanvragen om een reguliere bouwvergunning zijn ingediend:
* 30-04 oprichten garage Trompstraat 22, Bedum
* 06-05 vergroten woning Havik 5, Bedum

De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn ingediend:
* 02-05 slopen berging Oosterseweg 40, Zuidwolde
* 09-05 slopen dak dierenverblijf Oude Dijk 11, Bedum De volgende bouwvergunning is verleend:
(licht)

* 28-04 gedeeltelijk veranderen voorgevel Ludgerstraat 44, Bedum De volgende sloopvergunningen zijn verleend:

* 02-05 verwijderen asbesthoudende golfplaten Noordwolderweg 124, Bedum

* 09-05 slopen dak dierenverblijf Oude Dijk 11, Bedum vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders willen met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van J. Taris vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGAAL PLAN voor het vergroten van een woning aan Emmalaan 20 te Bedum. Het bouwplan ligt vanaf 15 mei tot en met 12 juni 2003 ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt, kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA BEDUM.

vervoer/(her)gebruik grond

De gemeente Bedum heeft samen met alle Groninger gemeenten en de provincie Groningen een Bodembeheersplan vastgesteld met daarop gebaseerde bodemkwaliteitskaarten. De gemeente wil hiermee voorkomen dat door het toepassen van vervuilde grond de kwaliteit van de bodem elders in de gemeente kan worden aangetast.
Het verplaatsen van grond of het toepassen van grond dient, vijf werkdagen voorafgaand aan het grondtransport of het toepassen, bij de gemeente Bedum gemeld te worden. De eigenaar van het perceel waarop de grond wordt hergebruikt is verantwoordelijk voor het indienen van die melding. Een meldingsformulier kunt u afhalen op het gemeentehuis. Om het transport van de grond en de toepassing elders in de gemeente te kunnen goedkeuren wordt de melding door de gemeente gecontroleerd aan de hand van een Bodemkwaliteitskaart. Op deze kaart zijn deelgebieden aangegeven met een vergelijkbare bodemkwaliteit. Grondtransport tussen vergelijkbare gebieden is na melding zonder meer mogelijk. Alleen voor transport van grond uit de oudste woonkernen (voor 1900) naar jongere woongebieden en voor alle grondtransport naar het (schone) buitengebied dient een partijkeuring van de grond te worden uitgevoerd. Ook grond die vrijkomt vanaf verdachte locaties (locatie waar bodemverontreiniging wordt verwacht) mag niet zonder meer worden hergebruikt. Na goedkeuring door de gemeente moet het meldingsformulier tijdens en na het transport bij de partij grond blijven.
Een teveel aan kleine hoeveelheden grond kan donderdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 worden gebracht bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum. Overigens is dit wel aan een maximum gebonden: niet meer dan de inhoud van twee aanhangwagens per jaar. De grond moet dan wel vrij zijn van bodemvreemd materiaal (puin en/of stobben). Het indienen van een meldingsformulier is in dat geval niet noodzakelijk.

kermis

Bij besluit van 22 april 2003 heeft de burgemeester vergunning verleend tot het houden van een kermis in Bedum op het terrein tussen de Waldadrift en de wijk Oosterheerd II. De kermis duurt van 5 tot en met 13 september met uitzondering van zondag 7 september. Burgemeester en wethouders hebben ontheffing verleend van artikel 4.1.7 van de Algemene plaatselijke verordening. Dat artikel slaat op geluidhinder voor de omgeving.
Vergunning en ontheffing zijn verzonden op 23 april 2003. Rechtstreeks belanghebbenden kunnen daartegen binnen zes weken na die datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester respectievelijk burgemeester en wethouders.

vergunning buitenoptreden

Bij besluit van 12 mei 2003 heeft de burgemeester een vergunning onder voorwaarden verleend aan Partyband Kootsj voor een lustrumoptreden op vrijdag 13 juni aanstaande van 22.00 tot 01.00 uur vanaf een boot in het Boterdiep in Bedum ter hoogte van de ligplaats voor pleziervaartuigen aan de Molenweg.
De vergunning is verzonden op 14 mei 2003. Rechtstreeks belanghebbenden kunnen daartegen binnen zes weken na die datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

gemeente Bedum zijn de heren G.J. Smit en D.M. Ham en mevrouw J.F. Scheper.