Korps: Friesland, plaats: Fryslân 14-05-2003
Politieberichten 14/05 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: overdosis
Dinsdag omstreeks 13.30 uur werd door een medewerker van de woningbouwvereniging in de portiek van een woning aan de Oosterkade een vrouw aangetroffen. De vrouw, een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden, bleek te zijn overleden door een overdosis. Van een misdrijf was geen sprake. Door ambulancepersoneel werd de vrouw nog gereanimeerd, doch dit mocht helaas niet meer baten. Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar de aula.

Appelscha: inbraak auto`s
Van dinsdag op woensdag werden door heel Appelscha heen (o.a. Boerestreek, Vaart Noordzijde, Anne Vondelingstraat, Domela Nieuwenhuisstraat, Maadsingel, de Slegge en Smidslaantje) in 15 personenauto`s ingebroken. In de meeste gevallen werd het portierslot vernield. Uit de auto`s werd veelal de geluidsapparatuur met toebehoren weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Bolsward: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Harlingerstraat. Het portier aan de bestuurderszijde werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 5 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Workum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Uranusweg. Een ruit van 70 x 70 werd vernield. Uit een in het kantoor staand bureau werd een geldkistje weggenomen, waarin niets zat. Uit een bureaulade werden een tank- en spaarpasje weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: parkeeractie Vliet
In toenemende mate ondervinden buurtbewoners van t Vliet overlast van daar gestalde autos op voet- en fietspaden, dubbelgeparkeerde autos op de rijstrook en ontoelaatbare hoge snelheden. Ook door de politie wordt de overlast geconstateerd. Naar aanleiding van de parkeerproblematiek en snelheidsoverlast gaat de politie vanaf heden strenger controleren op zowel parkeren als snelheid. De klachten zijn ook geuit in het beheeroverleg (overleg tussen gemeente Leeuwarden, politie Midden Fryslan, de woningbouwvereniging Nieuw Wonen Friesland en buurtbewoners). De inzet wordt gepleegd door het wijkteam Centrum/West, het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken en de parkeerpolitie van de gemeente Leeuwarden.

Terschelling: winkeldief aangehouden
Woensdag rond 10.30 uur is aan de Torenstraat een 16-jarige jongen uit Essen (Duistland) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had een broek weggenomen. De jongen kreeg een boete van 80 Euro.

Stiens: aanrijding met letsel
Woensdag rond 09.55 uur is aan de Stienzer Hegedyk een 36-jarige automobiliste uit Menaldum gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw kwam uit de richting van Beetgumermolen toen zij op de kruising ter hoogte van de Nijlandsdyk een 33-jarige automobiliste uit Beetgumermolen die van rechts kwam geen voorrang verleende. Een botsing was het gevolg. De gewonde vrouw is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72