Ingezonden persbericht


Villa Pardoes begunstigde van Rythm & Blues avond

Frans Bauer neemt E 20.000,- van Kiwanisclub Doetinchem in ontvangst

KAATSHEUVEL - Eerder dit jaar heeft Kiwanisclub Doetinchem in Schouwburg Amphion een Rythm & Blues avond ten bate van Villa Pardoes georganiseerd. Met de afronding van de organisatie heeft Frits Fokkens van Kiwanisclub Doetinchem nu een cheque ter waarde van E 20.000,- aan de jongste Vriend van Villa Pardoes, Frans Bauer, overhandigd. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun familie, gratis een week kunnen verblijven. Op woensdag 23 april heeft
Sfeervolle avond
Op 21 februari genoten 700 mensen van een feestelijke diner met aansluitend een optreden van The Original Sixties R&B and Soul Show. Een lokaal zeer bekend professioneel showorkest met internationale allure, dat een daverend optreden neerzette. Swingende zangers, opzwepende zangeressen en hoogwaardige muzikanten sleepten de zaal terug naar de jaren zestig. "De internationale doelstelling van de Kiwanisclubs is 'serving children of the world'. Toen ik tijdens een zakelijke meeting bij toeval getuige was van een toespraak van Marian Eberson over Villa Pardoes, was ik verkocht. Zonder al te veel moeite wist ik de club te overtuigen en hebben we meteen deze avond op touw gezet voor de Villa", aldus Frits Fokkens. Marian Eberson, Directeur Fondswerving: "We vinden het geweldig dat deze serviceclub, als eerste uit regio Oost-Nederland én als eerste Kiwanisclub, een dergelijk evenement ten bate van Villa Pardoes heeft georganiseerd. Hiermee wordt nog eens benadrukt dat Villa Pardoes een landelijk initiatief is! En goed voorbeeld doet in alle opzichten goed volgen."

Frans Bauer
"Als jonge vader ben ik begaan met het geluk van kinderen. Mijn fans vertellen me vaak dat ik hen voor even hun dagelijkse beslommeringen laat vergeten en dat is precies wat Villa Pardoes voor deze kinderen en ouders doet. Voor even genieten van een droomvakantie en je niet telkens realiseren dat je een levensbedreigende ziekte hebt. Het geluk dat deze mensen weer even mogen ervaren raakt mij bijzonder. Ik vind het dan ook geweldig dat door dit initiatief van de Kiwanisclub elf gezinnen van een fantastische vakantieweek kunnen genieten. Als Vriend van Villa Pardoes is het wel een heel mooie taak dit soort cheques in ontvangst te mogen nemen!", aldus Frans Bauer.

Vakantieverblijf
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds twee jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes onbeperkt gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 1.800,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (E 0,25 per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel, 14 mei 2003
Fotografie: Dick Sars

Noot voor de reactie,

Ingezonden persbericht