Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 14 mei 2003

Politie schrijft veel bonnen uit bij verkeerscontrole

TILBURG - Aan de Stappegoorweg hebben agenten van het politieteam leijdal, medewerkers van het Verkeers Handhavings Team (VHT) en motorrijders afgelopen vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden. Er werden bij deze controle 200 auto`s en 30 bromfietsen gecontroleerd.

Van 70 bestuurders heeft de politie een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken.
Bij de automobilisten kregen 30 bestuurders of inzittenden een bekeuring omdat ze de autogordel niet aanhadden. Zes automobilisten kregen een bon omdat ze ten onrechte de mistlampen van hun auto aan hadden. Maar liefst 16 automobilisten konden hun rijbewijs niet tonen. Vijf hadden geen kentekenbewijs van de auto bij zich en één automobilist ging op de bon omdat zijn auto niet verzekerd was.

Van de 30 gecontroleerde bromfietsers kregen er negen een bon omdat ze geen helm droegen. Acht kregen een boeten omdat de bromfiets niet verzekerd was en zeven bromfietsers konden geen bromfietscertificaat tonen. Van de gecontroleerde bromfietsen bleken er 12 te veel vermogen te hebben. Acht bromfietsen werden voor nader onderzoek uit het verkeer genomen. Een weggebruiker tenslotte had een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich.

27 bekeuringen bij autogordelcontrole

DIESSEN - Aan de Hilvarenbeekseweg hebben agenten gistermiddag een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Er gingen 26 bestuurders en 1 inzittende op de bon voor het niet dragen van de gordel. En passant ging één weggebruiker op de bon omdat hij te hard reed, 1 bromfietser omdat hij geen helm droeg en1 automobilist kreeg een verbaal omdat hij niet handsfree zat te bellen.

19 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gisteren een bromfietscontrole gehouden aan de Brucknerlaan en omgeving. Bij deze bromfietscontrole werden 13 bromfietsen gecontroleerd. Aan de Stokhasseltlaan hebben agenten de bromfiets van een 17-jarige Tilburger uit het verkeer genomen. Dat gebeurde nadat bleek dat de brommer van de niet verzekerd was. Hij krijgt z`n vervoermiddel weer terug als er een verzekering voor is afgesloten.
Aan de Goirkekanaaldijk werd de brommer van een 18-jarige Tilburger van de weg gehaald. Van deze bromfiets was vermoedelijk het framenummer vervalst.
Bij de controle werden ook nog eens 19 bekeuringen voor allerlei feiten uitgeschreven.

Aanrijdingen met letsel

GOIRLE - Aan de Rillaersebaan raakte gistermiddag rond tien over halfvijf een 18-jarige Goirlenaar de macht over het stuur kwijt toen hij ter hoogte van de Venneweg een trottoirbandje raakte en met zijn auto 180 graden draaide en vervolgens tegen een boom terecht kwam. De Goirlenaar liep hierbij letsel op aan schouder en oor. Een even oude Tilburger die bij de man in de auto zat kwam er met schaafwonden af.

GOIRLE - Aan de Beeksedijk raakten gisteravond vier personen gewond toen de auto waarin zij zaten tegen een boom was gereden. De bestuurder van deze auto, een 18-jarige jongen uit Hilvarenbeek, reed naar Goirle en raakt op nog onverklaarbare wijze in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hierdoor komt de auto tegen een boom terecht. De bestuurder liep hierbij een gebroken been op. Een van de inzittenden, een 16-jarige jongen uit Diessen raakte bekneld in het voertuig en moest door de Goirlese brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Een 17-jarige jongen uit Diessen liep bij deze aanrijding ook een beenbreuk op. Een 18-jarige jongen uit Hilvarenbeek liep nekletsel en schaafwonden op. De gewonden werden door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

Goirlenaar rijdt onder invloed en dreigt met mes

GOIRLE - Aan de Wittendijk hebben agenten gistermiddag rond kwart voor zes een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij aan het Van Hogendorpplein een 24-jarige plaatsgenoot met een mes met een lemmet van 30 cm. bedreigde. De verdachte was met zijn auto de Goirlenaar vanaf de Wittendijk hinderlijk gevolgd. Onder andere door op de bumper te kleven. Als de 24-jarige Goirlenaar op het Van Hogendorpplein zijn auto tot stilstand brengt, doet de verdachte dat ook en bedreigt hij de man met een mes. De gealarmeerde politie heeft hierop de man aangehouden en het mes, dat in een foedraal aan zijn broekriem hing, inbeslag genomen. De man blijkt onder invloed. Van de man werd een bloedproef afgenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Het rijbewijs van de Goirlenaar wordt inbeslag genomen. Voor de bedreiging met et mes kreeg de verdachte een schikkingsvoorstel van 550 euro mee naar huis.

Huiselijk geweld

OISTERWIJK - Gealarmeerde agenten hebben gisteravond rond tien voor zeven aan de Balbian Vesterlaan een 22-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en vernieling. Tussen de aangehouden verdachte en andere familieleden botert het al langer niet meer. Dat leidde gisteren tot escalatie toen de Oisterwijker ongevraagd een sigaret van zijn zus pikte. Toen deze daar wat van zei reageerde de Oisterwijker nogal agressief. Uiteindelijk leidt het ertoe dat de Oisterwijker de deur wordt gewezen, er enkele klappen uitgedeeld en bedreigingen worden geuit. Tot slot wordt er ook nog en fiets vernield. Op weg naar het politiebureau vond de verdachte het ook nog nodig de betrokken agenten te beledigen. De Oisterwijker is na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Politie haalt Tilburger van de weg

TILBURG - Agenten hebben gisteravond om kwart voor acht een 39-jarige Tilburger van de weg gehaald. Kort daarvoor kregen agenten de melding dat aan de Kasteeldreef een man met zijn auto midden op een kruispunt stond en bij het ter plaatse komen blijkt de man nauwelijks aanspreekbaar en vinden de agenten een lege fles wodka op de passagiersstoel. Uit voorzorg hebben de agenten de GGD gewaarschuwd die de man mee naar het bureau nam. Na onderzoek blijkt de man geen rijbewijs te hebben en was het kenteken van zijn auto geschorst. Omdat de Tilburger gedronken had heeft men van hem een bloedproef af willen nemen in het ziekenhuis. Dat weigerde de man ook na vordering door een Hulpofficier van Justitie. De politie maakt van het e.e.a. proces-verbaal op.

Politie pakt Tilburgse jongeren op

TILBURG - Aan de Enschotsestraat hebben agenten gisteravond om tien uur zes Tilburgse jongeren van het dak van een pand afgehaald. De jongeren komen allemaal uit Tilburg. Drie van hen zijn 15 jaar oud. Een is 16 en twee zijn 17 jaar oud. De politie kreeg gisteravond de melding dat de jongeren een bedrijfspand aan de Enschotsestraat waren binnengedrongen. De eigenaar van het pand had eerder op de dag al aangifte gedaan van vernielingen die aan onder andere twee oldtimers waren aangericht. Als agenten ter plaatse komen blijken de zes zich op het dak van het pand verschanst te hebben. De agenten hebben ze van het dak gehaald en aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt in hoeverre de aangehouden jongeren bij de eerdere vernielingen betrokken zijn.

Agenten pakken Tilburger op

TILBURG - Agenten hebben vannacht om tien over één, een 41-jarige Tilburger aangehouden die eerder de avond aan de Ringbaan Oost betrokken was bij een aanrijding. Het blijkt dat de man onder invloed was. Aan het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 2,30. Het rijbewijs van de Tilburger is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Man rijdt auto van Tilburger tegen boom

TILBURG - Een nog onbekende man heeft gisteravond aan de Paleisring de auto van een 32-jarige Tilburger tegen een boom gezet. Dat gebeurde toen de Tilburger onenigheid kreeg met twee nog onbekende mannen toen die vlak voor zijn auto de weg overstaken. Een van hen stapte in de auto van de Tilburger en reed daarmee tegen een boom. Hierna vluchtten de twee mannen weg. De politie heeft de auto voor sporenonderzoek veilig gesteld en stelt een nader onderzoek in.

Glaasje op

TILBURG - Aan de Berglandweg hebben surveillerende agenten vannacht om kwart over twaalf een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man 1 promille. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vier uren mee naar huis.

Van telefoon beroofd

TILBURG - Aan de Voltstraat is vannacht om tien over drie een 21-jarige man uit Tilburg van zijn mobiele telefoon beroofd. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende mannen die hem in het Engels om drugs vroegen. Daarna kreeg de Tilburger een klap op het gezicht waardoor hij ten val kwam. Op de grond liggend kreeg de man ook nog schoppen tegen het gezicht. De telefoon die hij bij hget vallen in de hand had, liet hij ook vallen en die werd door een van de daders meegenomen. De beroofde man vermoedt dat zijn belagers hem al langere tijd hebben gevolgd. De waarde van de geroofde telefoon bedraagt 469 euro.

Bron: Carel Bouman