Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Stadsdeelraad ZuiderAmstel akkoord met Projectbesluit Kop Rivierenbuurt

De stadsdeelraad van het stadsdeel ZuiderAmstel is in zijn vergadering van 6 mei jl. akkoord gegaan met het Projectbesluit Kop Rivierenbuurt. In het projectbesluit worden de uitgangspunten en de randvoorwaarden vastgelegd voor de ontwikkeling van het gebied dat wordt begrensd door de Jacob Soetendorpstraat, Graafschapstraat, Pres.Kennedylaan, dijklichaam A10 en de oever van de Kleine Wetering.

Inmiddels hebben de volgende partijen interesse getoond voor vestiging in het gebied:

- stadsdeel ZuiderAmstel voor de bouw van een nieuw stadsdeelkantoor,
- Regionaal Opleidingscentrum van Amsterdam voor de bouw van een multifunctionele opleidingsvoorziening,

- Joop van den Ende Theaterproducties voor de bouw van een musicaltheater en een bijbehorend kantoor.

Tijdens de raadsbehandeling op 6 mei jl. zijn een viertal moties aangenomen die in het vervolgtraject zullen moeten worden meegenomen:
- er op toezien dat de plaatsing van het musicaltheater bijdraagt aan een reductie van verkeerslawaai van de A10 en er bij het Rijk op aandringen de plaatsing van geluidsschermen te bekostigen.
- bij de bouw van de ondergrondse parkeergarage rekening houden met de hoogte van entrees en parkeerdekken in verband met de mogelijkheid tot het parkeren van bussen,

- het inpassen van evaluatiemomenten tijdens het gehele proces van besluitvorming en bouw,

- parkeernorm voor woningen verhogen van 1,25 naar 2 parkeerplaatsen per woning,

In vervolg op het projectbesluit wordt door de Centrale Stad een uitvoeringsbesluit voorbereid, dat ter advisering aan de stadsdeelraad wordt voorgelegd. De verwachting is dat in 2004 met de sloop van o.a. het Mckenziehuis en de daarop volgende bouwwerkzaamheden kan worden begonnen.