Gemeente Harenkarspel


14-05-2003
Snoeiafval

Het is volop voorjaar. Het leven binnenshuis wordt langzamerhand weer verplaatst naar het leven buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin. Werken in de tuin, schoffelen, planten en snoeien is door het mildere weer een stuk aantrekkelijker geworden.
Het snoeien levert vaak veel snoeihout op. Hoe kunt u daarmee omgaan?

Voorkomen van snoeihout
U kunt snoeihout in uw tuin voorkomen door het aantal planten in uw tuin te beperken, ze ruim uit elkaar te planten en de groei van bomen en heesters niet te bevorderen door extra bemesting. Ondanks deze maatregelen zult u toch snoeihout hebben. Er zijn verschillende manieren om daarvan af te komen.

Wat te doen met snoeihout
Fijn gehakt snoeihout (maximaal 10 cm) is geschikt voor de composthoop. Van een donker hoekje in de tuin maakt u zo een spannend hoekje. Zo'n composthoop(je) heeft zijn aantrekkingskracht op egels, veldmuizen en vogels.
Indien u dat niet wenst kunt u het snoeihout zo klein mogelijk maken en in de groene rolemmer gooien. Zo klein mogelijk omdat het anders in de rolemmer blijft steken tijdens het legen.
Ingeval u te veel snoeihout heeft dan kunt u dit snoeihout samengebonden aanbieden aan het Regionaal Afvalscheidingsstation. Hier zal het versnipperd en hergebruikt worden voor onder andere wandelpaden.
U vindt het Regionaal Afvalscheidingsstation aan de Zijperweg 12B-C, te Schagen.
Openingstijden: iedere dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 15.30 uur. Op maandag is het Regionaal Afvalscheidingsstation gesloten.