Gemeente Breukelen


Wereldwinkel in Brandspuithuisje Breukelen

Zaterdag 10 mei openden wethouder Hoogwerff Kroon en mevrouw Mevissen-Kusin van de Wereldwinkel de deuren van het Brandspuithuisje op het Kerkplein: vanaf dat moment officieel het nieuwe onderkomen van de Wereldwinkel in Breukelen.

Hiermee is een eind gekomen aan een periode waarin de Wereldwinkel steeds op verschillende locaties zat. Lang werd er gedacht aan een plek aan de Hazeslinger als onderdeel van het toen in ontwikkeling zijnde Centrumplan. Zoals bekend, wordt er nog volop gestudeerd op plannen voor de opwaardering van het centrum van Breukelen. Daar hoeft de Wereldwinkel niet langer op te wachten.

De openingsrede

Met behulp van het geld dat de gemeenteraad beschikbaar stelde, is de winkel helemaal ingericht volgens de landelijke norm voor wereldwinkels. De belangstelling was groot op deze zonnige ochtend. Muziek van de Salsaband Tutti Saxi en een salsademonstratie zorgden ervoor dat het een feestelijke opening was.

Wanneer kunt u een kijkje nemen?

U bent natuurlijk van harte welkom. Als kijker en als klant.

De Wereldwinkel is open op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdags bent u welkom tussen 10.00 en 20.00 uur. Op zaterdag kunt u binnenlopen van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat u mag verwachten is een gevarieerd assortiment van food en non food producten. Koffie, thee, olie, jam, koek, kortom: van alles.

Verder veel kunst en nijverheidsproducten (siervoorwerpen, speelgoed, muziekinstrumenten etc) Wierook. Kaarten. Textiel.

Voor alle producten geldt dat ze rechtstreeks afkomstig zijn uit ontwikkelingslanden in met name Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Door iets te kopen, helpt u mee aan betere leef- en werkomstandigheden voor mensen die uw steun goed kunnen gebruiken.

Gebruiker gaat werkelijke kosten betalen