Fontys


woensdag 14 mei 2003

Fontys PABO Eindhoven zet deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs voort
In het komende studiejaar 2003-2004 biedt Fontys PABO Eindhoven wederom een drie- tot vierjarige deeltijdopleiding voor het vak van leraar basisonderwijs aan. De opleiding is bedoeld voor studenten die door werk- of privé-omstandigheden geen volledige dagopleiding kunnen volgen.

Tijdens de opleiding komen onderwerpen als het ontwerpen van leersituaties, kinderen stimuleren tot ontwikkeling, omgaan met verschillen tussen kinderen en het werken met moderne lesmethodes voor het basisonderwijs aan de orde. De opleiding maakt gebruik van een elektronische leeromgeving, waardoor begeleiding op afstand en samenwerking op afstand met andere studenten tot de mogelijkheden horen.

De opleiding gaat uit van de eigen competenties van de studenten. Dit houdt in, dat studenten naast de studietaken die de opleiding aanbiedt, heel specifiek bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Daarbij wordt rekening gehouden met de eigen kwaliteiten van de studenten.

Zowel in het eerste als in het tweede jaar wordt 240 uur (1 dag per week) op een stageschool doorgebracht. In de afrondende werkplekgestuurde fase speelt de opleiding vooral in op de leervragen van de individuele student. Studenten worden in deze afrondende fase op een basisschool aangenomen als onderwijsassistent of als (betaalde) leraar in opleiding. De fase wordt afgesloten met een afstudeerproject dat past bij de interesse, specialisatie en de ontwikkeling van de student.