Wessanen NV

persbericht

Corporate Development & Communications

Amstelveen, 14 mei 2003

Ad Veenhof nieuwe Voorzitter Concerndirectie Wessanen

De Raad van Commissarissen van Koninklijke Wessanen nv heeft vandaag bekendgemaakt dat per 1 juli 2003 de heer Ad Veenhof de positie van Voorzitter van de Concerndirectie van Wessanen zal gaan bekleden.

Kees Storm, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, licht toe: "We zijn zeer verheugd met de komst van Ad Veenhof als nieuwe CEO. Hij heeft een uitstekende staat van dienst in het realiseren van ambitieuze doelstellingen binnen een internationale onderneming. Met zijn uitgebreide ervaring in consumentenproducten zal hij zeker waarde kunnen toevoegen aan de verdere ontwikkeling van Wessanen. Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking."
Ad H.A. Veenhof was vanaf 1996 tot 1 mei 2003 Lid van de Groepsraad van Koninklijke Philips Electronics N.V. en Chief Executive Officer van Philips Domestic Appliances and Personal Care (DAP). Onder zijn leiding verbeterden de resultaten van deze divisie tot de best presterende binnen Phillips. Ook wist hij leidende posities te verwerven met merken als Senseo, Sonicare en Philishave. Voorafgaand aan zijn laatste functie bekleedde hij diverse andere vooraanstaande posities binnen het concern. De heer Veenhof begon zijn carrière bij Philips in 1971 na studies aan de Universiteit Nyenrode en de Rijksuniversiteit Groningen. De heer Veenhof zegt zelf het volgende over zijn nieuwe uitdaging: "Wessanen is een mooi bedrijf met een rijke historie, interessante merken en meer dan 10.000 zeer gemotiveerde medewerkers. Ik zie het als een fantastische kans dit bedrijf verder uit te bouwen en naar succes te leiden." Over zijn eerste prioriteiten is Ad Veenhof duidelijk: "Op de korte termijn is het van groot belang dat we het vertrouwen van onze aandeelhouders terugwinnen. De beste manier om dit te doen is door goede resultaten te laten zien. Ik ben er van overtuigd dat we dat met Wessanen kunnen bereiken."
1



Per 1 juli 2003 zal de huidige voorzitter van de Concerndirectie, Mac Zondervan, terugtreden. Storm: "Wij zijn Mac Zondervan veel dank verschuldigd voor de 29 jaar waarin hij zich met al zijn enthousiasme en kennis van zaken voor Wessanen heeft ingezet. Het is mede aan hem te danken dat er nu een bedrijf staat dat goed gepositioneerd is en veel potentie heeft."
Met ingang van 1 juli 2003 zal de Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv bestaan uit Ad Veenhof (CEO), Koos Kramer (CFO) en Rick Thorne.

Raad van Commissarissen
Koninklijke Wessanen nv