Politie Gelderland-Midden

Westervoort, flinke schade na eenzijdig ongeval Publicatiedatum: 14-05-2003

Een vernield verkeersbord, een omgeploegde plantenbak en een vernielde auto, dat was afgelopen nacht het resultaat van een eenzijdig ongeval op de Rivierweg in Westervoort. Omstreeks kwart over een reed een 20-jarige automobilist uit Nijmegen over de Rivierweg in Westervoort van De Steenderens richting Heilweg. Onderweg verloor de Nijmegenaar door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een verkeersbord. Vervolgens reed hij dwars door een plantenbak en kwam op het fietspad tot stilstand. De Nijmegenaar bleef bij het ongeval ongedeerd. Diens auto liep flinke schade op aan de voorzijde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, gezochte veroordeelde aangehouden
Publicatiedatum: 14-05-2003

De politie heeft dinsdagavond op de Iepenlaan in Duiven een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden die niet teruggekeerd was van verlof tijdens zijn detentie in een Huis van Bewaring. De opsporing van de man werd verzocht en surveillerende agenten zagen de man gisteren omstreeks kwart voor zes over straat lopen. De aanhouding verliep echter niet zonder slag of stoot: toen de veroordeelde de agenten in het vizier kreeg ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging wisten de agenten de man toch te pakken te krijgen. Nadat hij was vastgepakt rukte hij zich echter los en wilde er weer vandoor gaan. In de daarop volgende schermutseling zagen de agenten zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken, waarna de Eindhovenaar zich gewonnen gaf. De man moest nog een straf uitzitten wegens oplichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, bonnen bij parkeertoezicht
Publicatiedatum: 14-05-2003

Gericht toezicht op het gebruik van de parkeerschijf in de omgeving van de Elshofpassage heeft gisteren 9 overtreders opgeleverd. Ter bestrijding van parkeerexcessen is door de gemeente een zogenoemde `blauwe zone' ingesteld waar gebruik van de parkeerschijf verplicht is. De politie controleerde op de Elshofpassage, Elshofstraat en Thuvinestraat. Ook de komende tijd zal de politie met regelmaat blijven toezien op het gebruik van de parkeerschijf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---