Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-10; Zoetermeer, 14 mei 2003 Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

Nieuw bestuur Bedrijfschap:

Kennis en innovatie motor voor de horeca

Ter gelegenheid van de eerste algemene vergadering van het nieuwe bestuur van het bedrijfschap Horeca en Catering sprak voorzitter mr. P.J. Biesheuvel de overtuiging uit dat het bestuur ook in de nieuwe zittingsperiode een belangrijke toegevoegde waarde zal hebben voor alle werkgevers en werknemers in de bedrijfstak én hun organisaties. Biesheuvel: "Als Kennis en Innovatiecentrum zullen wij als leverancier van kennis u helpen een gezond beleid te voeren voor een bruisende en gewaardeerde bedrijfstak, waar het goed eten, drinken,slapen en vermaken is."

Biesheuvel benadrukte de noodzaak tot intensivering van kennis en innovaties om te komen tot een goede, effectieve en moderne bedrijfsvoering in de horeca, contractcatering en verblijfsrecreatie. Hij vestigde daarbij de aandacht op het belang van een gezamenlijke 'publiek-private' aanpak. "Met de recente, sterke veranderingen in de economie, het consumentengedrag, de matige winstgevendheid van bedrijven en de wens om verantwoord te ondernemen moeten horecabedrijven juist nu tonen wat ze waard zijn", aldus Biesheuvel. "Dit alles roept om kennis en innovaties. In een kleinschalige bedrijfstak als de horeca kunnen private organisaties en ondernemers hiervoor niet individueel zorgdragen. Het Bedrijfschap, als platform van werkgevers en werknemers, dient zich vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op deze kennisopbouw en kennisoverdracht te richten. Dit betekent dat het Bedrijfschap zich voor de uitdaging geplaatst ziet om actuele en betrouwbare kennis op te bouwen en deze in de juiste dosering en op het goede moment ter beschikking te stellen aan ondernemingen in horeca, catering en recreatie".

Directeur Generaal mr. drs. T.W. Langejan van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid -op uitnodiging aanwezig tijdens de bestuursvergadering- onderstreepte de bijzondere positie van de schappen. Voor de schappen staat het algemeen belang voorop. Juist het feit dat de schappen sectoroverstijgend opereren geeft ze hun bijzondere, publiekrechtelijke status. Hierdoor onderscheiden ze zich van private organisaties.