Nieuwsbericht

vrijdag, 14 mei 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jongens mishandeld en beroofd
Heerhugowaard, dinsdag 13 mei 2003.
Dinsdag hebben twee jongen van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Hensbroek aangifte gedaan van mishandeling en beroving. Deze vonden plaats in de vroege ochtend van zaterdag 10 mei. Het tweetal maakte deel uit van een groepje jongelui die over de Korteweg fietsen toen zij tegemoet werden gereden door een groep van ongeveer tien jongens. Deze groep dwong de andere jongens af te stappen. De grote groep concentreerde zich op de twee slachtoffers. Zij wilden geld van de jongens en pakten hen vast. Hierbij werden de slachtoffers geschopt en geslagen en werden portemonnees en sigaretten uit de zakken van de jongens gehaald. Eén van de slachtoffer viel in een sloot. Hierop verdween de groep van tien daders. Zij namen de fietsen van de slachtoffers mee. Het betrof jongens in de leeftijd van 17 a 18 jaar. Allen hadden een donkere huidskleur en waren vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst.

Dronken autobestuurder rijdt op velgen
Alkmaar, woensdag 14 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden surveillerende agenten opgeschrikt door een hoop herrie. Zij zagen een auto rijden over de Laan Troyes waarvan de band van één van de wielen was verdwenen. De auto reed op de velg hetgeen een vonkenregen en veel herrie tot gevolg had. Nadat de bestuurder was staande gehouden bleek deze een flinke hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan en blies 825 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien deze grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De man was te dronken om gehoord te worden. Om die reden is hij ingesloten en later in de morgen gehoord en in vrijheid gesteld.

Korte tijd later werd een 30-jarige Alkmaarse aangehouden op de Bierkade in Alkmaar. Zij reed daar als bestuurder van een personenauto. Ook deze bestuurster bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zij blies 685 ug/l., ruim driemaal de toegestane waarde. Daarnaast bleek zij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 14 mei 2003.
Woensdagmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Tijdens deze controle werden 34 bestuurders van personenauto's bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Daarnaast werden nog vier bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen die vooral te maken met de technische toestand van voertuigen.

NOORDKOP

Jongen mishandeld
Den Helder, dinsdag heeft een 13-jarige jongen uit Den Helder aangifte gedaan van mishandeling. Deze vond maandagavond plaats tussen 19.00 en 19.30 uur op de Jacob Sijmonsz Kleijnstraat. Het slachtoffer werd daar belaagd door drie jongens. Plotseling gaf een van de jongens hem een kopstoot. Hierdoor raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd. Toen hij weg wilde vluchten werd hij door een andere dader hard in het gezicht gestompt waardoor het slachtoffer duizelig werd en viel. Hierop renden de drie jongens weg. Het slachtoffer heeft zich medische laten behandelen.

Inbraak winkel
Anna Paulowna, woensdag 14 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Smidsweg. Men kwam, in het pand door het vernielen van een winkelruit. Toen de inbrekers binnen waren hebben zij een vitrine vernield een daar een aantal digitale fototoestellen uit weggenomen. Tevens bleek een flatscreen tv-toestel te zijn verdwenen. De eigenaar kon nog niet vaststellen of er nog meer goederen uit de winkel zijn verdwenen.

Verkeerscontroles
Wieringen, dinsdag 13 mei 2003.
Dinsdagmiddag werden op de Elft in Hippolytushoef en de Poelweg in Westerland verkeerscontroles gehouden die vooral gericht waren op het dragen van de autogordel. Tijdens deze controles werden om die reden negen bestuurder bekeurd. Acht op de Elft en één op de Poelweg.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Opmeer, woensdag 14 mei 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd op de Pade in Opmeer een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De 22-jarige man uit Hoogwoud bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is anderhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. Hij bleek in 2001 en 2002 ook al te zijn geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Heling
Hoorn, woensdag 14 mei 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 00.40 uur trof de politie een BMW personenauto aan op de Anodeweg in Hoorn. Controle wees uit dat de auto als gestolen te boek stond. Hij was gestolen in Eindhoven in februari 2000. Toen de politie bij de auto stond kwam een 39-jarige man uit Hoorn aangereden. De man gaf uiteindelijk toe de eigenaar van de auto te zijn. Hij werd aangehouden op verdenking van heling van de auto.

Inbraak in bedrijf
Enkhuizen, woensdag 14 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Westerstraat in Enkhuizen. De daders waren het pand binnengekomen door het glas uit de voordeur in te gooien. In het pand werd een vitrinekast opengebroken. Uit de kast verdwenen twee notebooks en twee digitale zakagenda's.