Gemeente 's-Hertogenbosch

14-05-2003

Campagne een Ton voor Water

Bij hevige regenval krijgt 's-Hertogenbosch veel water te verstouwen. Vanwege de klimaatverandering regent het steeds meer en zal de kans op hoogwater alleen maar toenemen. Daarom moeten we water vasthouden en ruimte geven om de stad te beschermen tegen wateroverlast. Als inwoner van 's Hertogenbosch kunt ook u een bijdrage leveren aan het verstandig omgaan met water. Dit kan door regenwater op te vangen in een regenton. Doe daarom mee aan de campagne een Ton voor Water.

Verkoop regentonnen
Dus hebt u een tuin en nog geen regenton? Dan kunt in het kader van de campagne Ton voor Water een regenton kopen en het regenwater gebruiken voor de tuin of om de auto te wassen. U bespaart op het steeds duurder wordende drinkwater. Daarnaast steunt u via de campagne een Ton voor Water waterprojecten in ontwikkelingslanden. Per ton gaat 5,- naar waterprojecten van de Novib. Waterbesparing in Nederland en verbetering van de drinkwatersituatie in ontwikkelingslanden, daar draait het om bij de campagne een Ton voor Water.

Er zijn twee verschillende regentonnen te koop: een ton van 220 liter voor 35,45 en een luxere uitvoering van 168 liter voor 48,45. De 'campagnetonnen' zijn te koop bij Intratuin in Rosmalen en bij Tuincentrum Groenrijk in 's-Hertogenbosch. U kunt de ton ook thuis laten bezorgen. Maak daarvoor 40,45 (inclusief 5,- bezorgkosten) voor de ton van 220 liter of 53,45 (inclusief 5,- bezorgkosten) voor de ton van 168 liter over op BNG-bank nr. 28.50.39.202 van Weener Groep 's Hertogenbosch. Vermeld duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en inhoud van de regenton (220 of 168 liter). Dit aanbod geldt alleen voor de inwoners van de gemeente 's-Hertogenbosch.

Wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met COS Oost Brabant, tel. (073) 691 97 70 of een e mail sturen naar: denbosch@cossen.nl Of surf naar: www.eentonvoorwater.nl