Politie Zaanstreek-waterland



22:46 13-MEI-03
loc.: PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN

Verdachte mishandeling aangehouden

Op station Overwhere is een 19-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man zou een conducteur hebben mishandeld en beledigd. De ter plaatse gekomen agenten hebben de verdachte van de conducteurs overgenomen en overgebracht naar het politiebureau.

07:14 14-MEI-03
loc.: OOSTZAAN, TWISKEWEG

Ruiten vrachtauto's ingeslagen

Tussen gisteravond en vanmorgen zijn vernielingen gepleegd aan vier vrachtauto's die op een afgesloten bedrijfsterrein stonden. Van de voertuigen werden de voorruiten ingeslagen. Vermoedelijk is men het terrein opgekomen door over het hek te klimmen.

09:39 14-MEI-03
loc.: EDAM, NIJVERHEIDSTRAAT

Boxen gestolen en teruggevonden

Vanmorgen is een uit een bedrijf gestolen set boxen teruggevonden in een onbeheerde auto. Werknemers zagen een auto met hoge snelheid bij het bedrijf wegrijden en misten vervolgens uit het magazijn een set boxen. Gewaarschuwde agenten vonden even later de auto met de boxen erin terug en namen deze in beslag. De eigenaar van de auto heeft zich nog niet gemeld bij de politie.

10:23 14-MEI-03
loc.: ZAANDIJK, LAGEDIJK

Vrouw met snorfiets onderuit

Een 34-jarige vrouw uit Wormerveer is licht gewond geraakt toen zij met haar snorfiets ten val kwam. Zij reed over de Lagedijk met haar dochtertje achterop. Op de splitsing met de Willem Dreeslaan remde zij zo krachtig af voor een fietser, dat zij op het natte wegdek door gleed en ten val kwam. De vrouw en haar dochtertje werden ter controle overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

10:52 14-MEI-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Cashbox uit winkel gestolen

Gistermiddag is uit een winkel een cashbox, een kastje waar het grote geld ingaat, gestolen. Vermoedelijk heeft een klant de cashbox onder de toonbank vandaan gehaald, terwijl het winkelpersoneel werd afgeleid door een tweede klant.
Een Engelstalige, blanke vrouw van rond de 26 jaar met bruin haar en sproetjes sprak een van de winkelmedewerksters aan met allerlei vragen en hield haar lang aan de praat. Even daarvoor was een blanke man met een kaalgeschoren hoofd, eveneens Engelstalig en ongeveer 26 jaar, de open etalage ingelopen. Nadat de medewerkster hem hierop aansprak stapte de man uit de etalage, maar in bleef de winkel. Toen de vrouw haar gesprek met de medewerkster beëindigde, liepen de man en de vrouw de winkel uit.
Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-Centrum via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-140503


01:38 13-MEI-03
WORMER, ROUENWEG
01:00 14-mei-03
ÓOSTZAAN, KOLKWEG

Voor de tweede keer onder invloed; rijbewijs kwijt

Op de Rouenweg in Wormer werd dinsdagnacht een 35-jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed was. De man uit Wormer had bijna tweeenhalf keer zoveel drank op (515 UG/L) als is toegestaan. De bestuurder was drie jaar geleden ook al een keer betrapt op het rijden onder invloed. Vanwege het hoge alcoholgehalte en omdat hij voor de tweede keer binnen vijf jaar onder invloed reed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Op de Kolkweg in Oostzaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag een alcoholcontrole gehouden. Een 39-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. In Oostzaan werd bij 25 bestuurders een blaastest afgenomen.

07:45-12:00 13-MEI-03
ZAANDIJK, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM
162 km per uur
In Zaandijk reed een motorrijder dinsdagochtend met een snelheid van 162 km per uur over de Provincialeweg Zaandam-Castricum. Tijdens de snelheidscontrole reed in totaal vier procent van alle bestuurders harder dan de toegestane 70 km per uur. Op de Provincialeweg in Wijdewormer (80 km per uur) werd dinsdagochtend ook op snelheid gecontroleerd. Hier werden geen extreem hoge snelheden gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur. Ook hield het merendeel van de passanten zich keurig aan de snelheid. Het overtredingspercentage bedroeg 1,5%. 's Middags werd opnieuw gecontroleerd in Wijdewormer en bleef het overtredingspercentage zelfs onder de één procent.







---- --