Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 15 mei 2003
GEMEENTEHUIS GESLOTEN
Het gemeentehuis te Denekamp en de werklocaties Weerselo en Ootmarsumsesstraat 4A te Denekamp zijn op vrijdag 23 mei de gehele dag gesloten.
De sluiting geldt ook voor de gemeentewerven in Denekamp, Ootmarsum en Weerselo.
Er is dan ook geen telefonische bereikbaarheid met uitzondering van storingsdiensten.
LANDELIJK PROEFALARM 2003
In verband met de huidige internationale situatie is het proefalarm van 4 juni a.s. uitgesteld naar maandag 1 september 2003.

ONTWIKKELINGEN CENTRUM DENEKAMP INSPRAAKAVOND OP 22 MEI A.S. Zoals eerder op deze voorlichtingspagina is vermeld ondergaat het centrum van Denekamp op korte termijn ingrijpende wijzigingen. Genoemd kunnen worden de uitbreidingsplannen van het gemeentehuis, de ontwikkeling van het VTO/KUL-complex en de herinrichting door de aanleg van de randweg. Tijdens diverse informatie-avonden en gehouden inloopuren in de woonwinkel van woonmaatschappij Dinkelborgh heeft u daarvan kennis kunnen nemen.
Om al deze plannen mogelijk te maken is het noodzakelijk dat het geldende bestemmingsplan voor het dorp Denekamp wordt gewijzigd. Op weg daar naar toe is een structuurvisie ontwikkeld. Zoals in de vorige voorlichtingspagina officieel is aangekondigd ligt deze structuurvisie in de periode van 9 mei t/m 5 juni a.s. voor iedereen ter inzage tijdens kantooruren bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling in de werklocatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de structuurvisie kenbaarmaken aan het college van burgemeester en wethouders. Mondeling reageren kan ook.
Op 22 mei a.s. wordt in de Gulle Waard te Denekamp een inspraakavond gehouden. Deze avond begint om 19.30 uur. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom. De opzet/indeling van deze inspraakavond is als volgt:


1. 19.30 uur: opening door de wethouder J.G. Johannink;
2. vervolgens: presentatie van de ontwerp-structuurvisie door de heer C. Grit van het stedenbouwkundig bureau Witpaard Partners;
3. vervolgens een vragenronde, waarin getracht wordt een antwoord op de vragen te geven;

4. pauze;

5. na de pauze is er gelegenheid om de structuurvisie nader te bekijken. In de zaal zullen op groepen borden tekeningen worden gehangen. Uiteraard zijn bij de borden deskundige personen aanwezig om al uw persoonlijke vragen te beantwoorden. In de zaal zullen formulieren aanwezig zijn, waarop u uw persoonlijke reacties kunt geven. Het is niet mogelijk, dat deze reacties op dezelfde avond nog worden behandeld.

GEINTERESSEERD IN DE ONTWIKKELINGEN IN HET CENTRUM VAN DENEKAMP ? KOM DAN OP 22 MEI A.S. NAAR DE INSPRAAKAVOND IN DE GULLE WAARD !

Indien u nadere informatie wenst of de structuurvisie buiten kantooruren wenst in te zien, dan kunt u contact opnemen met de heer W. Valk van de afdeling REO, tel. 0541 - 854205.

De eerstvolgende inloopavond in de Woonwinkel van Dinkelborgh is op dinsdag 3 juni a.s. van 17.00 tot 19.00 uur U kunt dan onder andere kennisnemen van de plannen tot uitbreiding van het gemeentehuis, het VTO/KUL-complex en de herinrichting van het centrum. Ook zullen dan tekeningen aanwezig die een goed beeld van de aanleg van de randweg geven. Ook bij deze inloopavond is iedere geïnteresseerde van harte welkom. Noteer deze datum al vast op uw kalender of in uw agenda. De chemocar zal op vrijdag 16 mei a.s. op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn.
Saasveld / Deurningen / Weerselo / Rossum 3e vrijdag v/d maand: Saasveld P.P. "Bruins"
09.00 - 10.00 uur
Deurningen Plechelmusplein
10.15 - 11.15 uur
Weerselo P.P. nabij "Trefpunt"

13.00 - 14.00 uur

Rossum Thijplein

14.15 - 15.15 uur

WIJZIGING IN DE MELDING VAN ONDERHOUD, REPARATIE, SCHADE EN VERLIES VAN WVG-VOORZIENINGEN
Vanwege gewijzigd beleid dienen meldingen van onderhoud, reparaties, schades en verlies van voorzieningen die in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) in bruikleen zijn verstrekt (zoals rolstoelen, scootermobielen e.d.) voortaan niet meer telefonisch doorgegeven te worden aan de gemeente, maar aan de verstrekker van de voorziening. Voor personen aan wie de Wvg-voorziening door de firma Welzorg in bruikleen is verstrekt betekent dit dat voor onderhoud, reparatie, schade e.d. van de voorziening rechtstreeks met deze firma te Hengelo contact dient te worden opgenomen.
Personen aan wie de Wvg-voorziening door de firma Meijra in bruikleen is verstrekt dienen voor onderhoud, reparatie, schade e.d. van de voorziening contact met deze firma te Hengelo op te nemen. Voor personen aan wie de Wvg-voorziening door de firma Huka in bruikleen is verstrekt geldt, dat deze voor onderhoud, reparatie, schade e.d. van de voorziening in contact dienen te treden met de (nieuwe) firma Huka/Welzorg te Enschede.
De firma's zijn telefonisch bereikbaar onder de volgende nummers:


* firma Welzorg: 074 - 2659500
firma Meijra: 074 - 2455454
firma Huka/Welzorg: 053 - 4878750

Mocht u niet exact weten tot welke firma u zich moet richten of wilt u weten of de wijziging ook op uw situatie van toepassing is, dan kunt u zich tot de Wvg-consulenten van de afdeling Zorg, Werk en Inkomen wenden. Tijdens kantooruren zijn zij bereikbaar onder telefoonnummer (0541-) 854100, maar u kunt natuurlijk ook van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur persoonlijk bij de afdeling aan de Ootmarsumsestraat 4a te Denekamp langskomen om u nader over de wijziging door de Wvg-consulenten te laten informeren. Donderdag 22 mei 2003, aanvang 19.45 uur, kamer 2 van de commissie Secretaris is de heer E.C.B. Hoitink

1. (19.45 uur) bezwaarschrift van 7 april 2003 van de familie Kockx, wonende aan de Molemansstraat 48 te Deurningen tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 25 februari 2003, inhoudende het verlenen van een bouwvergunning aan de heer J.H.M. Sonder voor het vergroten van diens woonhuis aan de Eschgaarde 36 te Deurningen;


2. (20.45 uur) bezwaarschrift van 24 maart 2003 van de heer A.B.Th. In het Veld, wonende aan de St. Remigiusstraat 11 te Weerselo tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 20 december 2002, inhoudende het verlenen van bouwvergunning onder gelijktijdige vrijstelling ex. artikel 19, lid 1 WRO aan de Woningstichting St. Joseph te Weerselo voor het bouwen van bedrijfsruimten en 5 appartementen aan de Raadhuissstraat 1 t/m 13 en de St. Remigiusstraat 9 te Weerselo.
Inlichtingen: bij de secretaris, de heer E.C.B. Hoitink, telefoon: 854182, gemeentehuis Denekamp.
De gemeenteraad komt op donderdag 15 mei a.s om 19.30 uur in het gemeentehuis te Denekamp in de vergadering bijeen. U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune de beraadslagingen bij te wonen. De agendapunten zijn reeds vermeld geweest in de pagina van 8 mei jl. en die herhalen wij hier:


1. Opening

2. Vragenhalfuur

3. Vaststelling agenda

4. Informatie vanuit het college

5. Vaststelling van de besluitenlijst van de openbare vergadering van 27 maart 2003

6. Ingekomen stukken en mededelingen

7. Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit centrum Denekamp

8. Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit De Leemboer 5 en 7 te Rossum

9. Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit Bruns en Broekhuis Color Coating
"Bedrijfsterrein Sombeekweg, 3e fase"
wijkontsluitingsweg, 1e herziening"
goedkeuring
raadsprogramma en de programmabegroting
Deze agenda is recentelijk aangevuld met het agendapunt: 6a: Evaluatie functioneren wethouders.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Met ingang van 16 mei 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage de aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Denekamp-Oost" van de voormalige gemeente Denekamp, ten behoeve van herbouw van de woning aan de Everwijnstraat
3 te Denekamp.
Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

* Kerkepad 21 in Tilligte: bouwen bergplaats;
* Lemseloseschoolweg 15 in Weerselo: bouwen opslagschuur;
* Zicht 2 in Denekamp: uitbreiding kap op bijgebouwen (gewijzigde uitvoering);

* Bornsestraat 18 in Weerselo: uitbreiden van showroom en garage en
* Weerselosestraat 36 in Agelo: bouwen carport. zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland, afdeling Bouwen & Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.
Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:

* Everlostraat 19 in Rossum: slopen woning en schuur;
* Lemseloseschoolweg 15 in Weerselo: slopen oud woonhuis en varkensschuur;

* Knik 8 in Denekamp: slopen van schuren t.v.v. nieuw te bouwen schuur en

* Glipsdijk 5 in Weerselo: slopen van varkensstal en opslagruimte. De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de WET MILIEUBEHEER
Terinzagelegging besluit
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 16 mei 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag voor een milieuvergunning van:


* Maatschap Niehof, Rammelbeekweg 15 te Denekamp voor het oprichten en werking hebben van een schapenhouderij.

Beroep tegen dit besluit kan tot en met 26 juni 2003 worden ingesteld door:


1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 26 juni 2003 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging melding

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:

de heer A.G.J. Oude Hesselink, Postweg 26, 7597 KD Saasveld in verband met het gewijzigd uitvoeren van de ligboxenstal. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 21 augustus 2001 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren.
Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.
Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 20 juni 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland. AFBRANDEN GRAS, HEIDE OF RUIGTE IS VERBODEN.
afgebrand.
Daarom brengen wij het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht. branden dan wel in brand te steken.
Er zal hierop worden toegezien door de Politie en medewerkers van het taakveld milieu.

* Voetbalvereniging UD voor het houden van een weekendtoernooi veteranen op 24 en 25 mei 2003.

* P.C. en L.R. de Dalruiters voor het houden van een ponyconcours en paardenconcours op 13 en 20 juli 2003 van 09.00 tot 17.00 uur te
* Horeca Denekamp voor het houden van een braderie en muziekfeest op 22 en 29 augustus 2003.
afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

* P.C. de Kanaalruiters voor het houden van een aantal concoursen op 31 mei 2003 van 09.00 tot 18.30 uur, op 1 juni 2003 van 09.00 tot 18.30 uur en op 9 juni 2003 van 09.00 tot 18.30 uur te Denekamp.


* Voetbalvereniging Saasveldia voor het houden van een voetbaltoernooi op 31 mei 2003 van 20.00 uur tot 01.00 uur aan de Bornsestraat 60 te Saasveld.


* Jong Nederland, afdeling Saasveld voor het houden van een "Twents Districtstoernooi" van 16 t/m 18 mei 2003 te Saasveld.


* Traber Bigfootshow voor het houden van een stuntshow op 21 mei 2003 van 19.30 uur tot 20.45 uur te Denekamp. inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Burgerzaken & Belastingen tel: 0541- 854317 of 854311.
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 21, van maandag 19 tot en met zaterdag 24 mei a.s. vergunning verleend voor het collecteren door het Nationaal Epilepsie Fonds. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 21 geen vergunning verleend voor het inzamelen van kleding in de dorpen.

OVERIGE MEDEDELINGEN
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Bent u geboren in 1948, 1963 of 1968? Dan wordt u opgeroepen voor het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelnemen aan het onderzoek is gratis. Het bevolkingsonderzoek wordt in Twente georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Hoe werkt het bevolkingsonderzoek?


* Iedere vrouw tussen de 30 en 61 jaar ontvangt automatisch eens in de 5 jaar een uitnodiging om aan het bevolkingsonderzoek deel te nemen.

* Bent u in 2003, 35 jaar(geboren in 1968), 40 jaar(geboren in 1963) of 55 jaar (geboren in 1948)?
Dan ontvangt u in de periode van 1 januari tot en met 23 mei 2003 via de SBBT of uw eigen huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Bij deze oproep zit meer informatie over hoe het onderzoek precies wordt gedaan.

* U maakt vervolgens een afspraak met uw eigen huisarts. Op de afgesproken tijd gaat u met uw uitnodiging en de laboratoriumkaart die u bij uw uitnodiging hebt ontvangen, naar uw huisarts. De huisarts of de assistente maakt het uitstrijkje. Het uitstrijkje wordt opgestuurd naar een laboratorium waar het wordt onderzocht.
* De uitslag wordt naar uw huisarts gestuurd. Uw huisarts vertelt u precies wanneer u hem of haar kunt bellen voor de uitslag.

Valt u in de doelgroep die tussen 1 januari en 23 mei wordt uitgenodigd, en heeft u géén uitnodiging gehad? Neem dan ná 23 mei contact op met de SBBT: 074-2470142 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).
Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT: 074-2470142 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of kijk op www.uitstrijkje.nl

SARS (severe acute respiratory syndrome)

SARS is een ernstige acute luchtwegziekte die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een virus.
SARS begint met griepachtige klachten zoals: hoge koorts (boven 38 ° C), spierpijn, hoofdpijn, droge hoest en kortademigheid. In sommige gevallen verergert het ziektebeeld binnen 3 - 4 dagen. Op de röntgenfoto is dubbelzijdige longontsteking te zien. Op dag 6 of 7 treedt bij 80 - 90 % van de patiënten verbetering op. De kans op dodelijke afloop is 4 % ( waarschijnlijk 4 op de 100 patiënten overlijden aan deze ziekte).
De incubatietijd (de tijd tussen besmetting en de eerste ziekteverschijnselen) bedraagt 2 - 7 dagen, met een maximum van 10 dagen.

Besmetting is aangetoond bij mensen die nauw contact hebben gehad met een patiënt.
Verspreiding vindt vermoedelijk plaats van mens op mens via druppeltjes in de lucht die door hoesten, praten en niezen vrijkomen of door direct contact met lichaamsvloeistoffen van een besmettelijke patiënt. Overdracht door mensen zonder klachten is tot nu toe niet bewezen. De SARS epidemie beperkt zich nog steeds tot China (Peking, Guangdong, Hong Kong, Shanxi) Taiwan, Vietnam (Hanoi), Singapore en Canada (Toronto).
Daarnaast zijn er wereldwijd verdachte 'importgevallen'. In Nederland zijn tot op heden ( 10-04-2003) geen ziektegevallen geconstateerd.
Om eventuele verspreiding van SARS in Nederland te voorkomen zijn er een aantal preventieve maatregelen genomen:


* Een negatief reisadvies voor Hong Kong en Guangdong.
* SARS is (sinds 1 april 2003) een meldingsplichtige ziekte groep A geworden.
Dit betekent dat ook vermoedelijke gevallen bij de GGD en de Gezondheidsinspectie gemeld moeten worden. De patiënt wordt dan onder strikte isolatie opgenomen en de GGD moet bron- en contactonderzoek verrichten (in kaart brengen waar de patiënt mogelijk besmet is geraakt en om eventuele andere besmette personen op te sporen).

* Patiënten uit besmette gebieden met luchtwegziekten mogen niet naar Nederland terugkeren totdat SARS uitgesloten is.
* Luchtvaartmaatschappijen moeten vertrekkende passagiers in de besmette gebieden vragen naar klachten en hun contacten met zieke personen.

* Indien de patiënt tijdens de reis klachten heeft passend bij SARS moeten de autoriteiten van de luchthaven van eindbestemming geïnformeerd worden.

* Op verzoek van de Gezondheidsinspectie heeft de GGD alle ziekenhuizen, specialisten, huisartsen en ambulancediensten geïnformeerd over de richtlijnen met betrekking tot SARS patiënten in Nederland.

Wilt u meer informatie neem dan contact op de GGD Twente telefoonnummer 0546-536868 of kijk op de website : www.minves.nl

AVELIJN

Avelijn is een professionele en betrouwbare partner voor ondersteuning van kinderen en volwassenen met een handicap.
Kortom: ondersteuning en ontwikkeling bij leven met een handicap. Avelijn ondersteunt zo'n 900 cliënten en is verspreid in Twente van Denekamp tot Nijverdal.
Het bestuurscentrum staat in Hengelo, terwijl de hoofdlocatie voor Denekamp is gevestigd aan het Telgenhofke en de zorgboerderij in Agelo. Voor meer informatie over Aveleijn kunt u contact opnemen met het Bestuurscentrum, tel: 074- 2556600 en vragen naar Erik Staudt of mailen:info@avelijn.nl

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO. Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:

Past. Havinkstraat 16 in DEURNINGEN.
Het betreft een: seniorenwoning met slaapkamer/douche op de begane grond.
Huurprijs van de woning per maand: 332,45. (per 1/7/2003 wordt de huur 342,42)
Aanvaarding: per 1 juni 2003.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

PAPIERINZAMELING BASISSCHOOL de "KINGSCHOOL" IN DENEKAMP Op dinsdag 20 mei 2003 a.s. staat aan de Nijverheidsstraat in Denekamp de papiercontainer voor de inzameling van oud papier voor de Kingschool. Iedereen kan daar tussen 14.00 en 22.00 uur papier deponeren.