Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 14-05-2003 Persbericht district Maasland

FIETSENDIEVEN OP HETERDAAD BETRAPT, Oss

De politie heeft dinsdagmiddag een 17-jarige inwoner van Herpen en een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een fietsdiefstal vanaf de Euterpelaan in Oss. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie beide mannen op de Molenstraat aanhouden met de zojuist ontvreemde fiets. In de schuur van de ouderlijke woning van de 17-jarige verdachte trof de politie een fiets aan die eveneens van diefstal afkomstig was. De Herpenaar is voor verder onderzoek inverzekering gesteld. De verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats is dinsdagavond heengezonden.

HUISELIJK GEWELD, Vinkel

De politie heeft een 43-jarige inwoner van Vinkel aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin, een 49- jarige inwoonster van Vinkel, geslagen en bedreigd te hebben. Tevens zou hij de inboedel van haar woning vernield hebben. De vrouw deed aangifte bij de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE, Oss

De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Leijgraaf in Oss. In totaal werden 71 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, dit terwijl 50 km/u is toegestaan.