Gemeente Lisse

14-05-2003 Voorschriften omtrent het aanbieden van grofvuil

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat mensen puin en bouw- en sloopafval aanbieden bij de gemeentewerf aan de Vennestraat. Dit is echter niet toegestaan! Brengers van dergelijk afval worden daarom teruggestuurd. Om het geheugen nog eens op te frissen, noemen wij hieronder nog eens de regels die gelden voor het aanbieden van het vuil.

Afvoermogelijkheden

- Het grofvuil, maar ook takken en snoeiafval, kunnen op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur naar het terrein van Openbare Werken aan de Vennestraat 3 worden gebracht. Dit kan ook op zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Wij zien wel graag uw legitimatie dus neemt u die mee! Bouw- en sloopafval is géén grofvuil en wordt bij de gemeentewerf niet geaccepteerd. U kunt hiervoor een container huren bij een particulier bedrijf.


- Snoeiafval en takken worden ook in het nieuwe jaar twee maal per jaar huis-aan-huis ingezameld. Grofvuil wordt niet meegenomen en mag er dan ook niet bij zitten.


- Het is mogelijk om tegen betaling grofvuil en snoeiafval (indien op een ander moment dan de gemeente het ophaalt) door de gemeente te laten ophalen. Dit geldt, nogmaals, niet voor sloop- en bouwafval! Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u tussen 09.00 en 11.00 uur bellen naar (0252) 433 212. Wij verzoeken u gelijk aan te geven om welk soort afval het gaat en hoeveel het is. U hoort dan wanneer wij het kunnen ophalen. Voor het ophalen wordt altijd een bedrag van 14,30 per kubieke meter afval of deel daarvan berekend. Voor bijvoorbeeld anderhalve of twee kubieke meter betaalt u dus 28,60. Wij sturen de rekening naar u op.

Vragen
Hebt u vragen over de wijze van inzamelen, belt u dan tussen 09.00 en 11.00 uur met één van de medewerkers van de afdeling Algemene Dienst en Reiniging, telefoon (0252) 433 200 (niet voor meldingen grofvuil).

Openingstijden milieustraat Openbare Werken
Wanneer kunt u terecht? Zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur en doordeweeks van 08.00 tot 12.00 uur.


- U kunt hier gescheiden aanleveren: afvalstoffen die u niet kunt meegeven met het huishoudelijk afval, bijvoorbeeld klein chemisch afval, asbest, glas, papier, hout, textiel, metalen, snoeiafval.


- Groot wit- en bruingoed, zoals koelkasten, televisies etc. moet worden ingenomen door de winkelier bij wie u een nieuw apparaat aanschaft. De winkelier is verplicht om gratis de afvoer van het oude apparaat te verzorgen. Afgedankte apparaten, die niet meer worden vervangen door nieuwe, kunt u wel brengen naar Openbare Werken.


- Bouwafval (ook kleine hoeveelheden) is geen grof huisvuil en moet worden afgevoerd door middel van laadbakken of containers. Het mag dus niet als grof huisvuil worden aangeleverd bij Openbare Werken.


- Alleen Lissese burgers kunnen bij de milieustraat terecht om gratis afval in te leveren. Om te voorkomen dat mensen uit omliggende gemeenten waar wel betaald moet worden- hier hun afval brengen kan er naar uw legitimatiebewijs worden gevraagd!


- Bedrijven kunnen geen afval brengen bij de milieustraat.