Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (14/5)

OOSTERHOUT, woensdag 14 mei 2003

Bromfietser gewond bij verkeersongeval
WIJK EN AALBURG: Op dinsdag 13 mei omstreeks 18.00 uur behandelde de politie een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser. Het ongeluk was gebeurd op de Polstraat te Wijk en Aalburg. De bestuurster van de personenauto wilde een oprit oprijden en heeft daarbij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd gezien. De 36-jarige bromfietser, afkomstig uit Wijk en Aalburg, reed op dat moment over het fietspad. Het slachtoffer klaagde over pijn aan zijn been. Hij is kort na het ongeval ter plaatse behandeld door een huisarts en nadien met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De betrokken automobiliste was een 39-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. De bromfiets raakte door het ongeval total-loss.

Diefstal uit schuur
KAATSHEUVEL: Op dinsdag 13 mei 2003 is op klaarlichte dag ingebroken in een schuur aan de Eikendijk. De dader vernielde een ruit om in de schuur te komen. Uit de schuur werden diverse goederen weggenomen, waaronder tuingereedschap, handgereedschap, een fiets, een paar skeelers etc. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 08.30 en 18.30 uur.

Diefstal uit schuur
KAATSHEUVEL: Op dinsdagochtend 13 mei 2003, is er eveneens ingebroken in een schuur aan de Waalwijksebaan. De dader heeft toegang verkregen tot de schuur door een slot van de deur te vernielen. Uit de schuur werd een kindermountainbike weggenomen. Deze inbraak is vermoedelijk tussen 08.30 en 13.15 uur gepleegd.

Politiecontrole op aanhangwagens
DONGEN: Door de politie controleert de komende weken op aanhangwagens, caravans, boottrailers, vouwwagens en dergelijke voertuigen, die in de gemeente Dongen langs de openbare weg geparkeerd staan. De maximale parkeertijd is 3 dagen. Dit ligt wettelijk vast in de gemeente verordening. Vanwege het uiterlijk aanzien van de gemeente en het beperkte aantal parkeerplaatsen zijn eigenaren van dergelijke voertuigen verplicht hun recreatievoertuig in een stalling onder te brengen. Als er langer geparkeerd wordt, dan wordt de eigenaar achterhaald via het kenteken. Staat het voertuig zonder kenteken, dan zal eerst een gele kaart eraan gehangen worden. Wordt e.e.a. niet binnen de gestelde termijn opgeruimd dan wordt dat voertuig afgesleept en zijn ook die kosten voor de eigenaar. Uiteraard volgt er ook een bekeuring.

Vernieler opgepakt
TERHEIJDEN: Op dinsdagavond om 21.50 uur arresteerde de politie een 35-jarige man uit Breda. De man werd opgepakt omdat hij kort daarvoor op de Brabantstraat in Terheijden van een auto de autospiegel had afgebroken. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Bij het verhoor vertelde hij dat hij ruzie had met zijn vriendin. Hierdoor was hij agressief geworden en was op een willekeurige auto afgestapt. Uit kwaadheid sloeg hij de autospiegel kapot. De verdachte was bereid om de ontstane schade te vergoeden. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. De reactie van Justitie is afhankelijk van het feit of de schade ook daadwerkelijk vergoed wordt. Rond middernacht is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Teveel gedronken en toch achter het stuur
TERHEIJDEN: Een 55-jarige man uit Terheijden viel door de mand bij een alcoholcontrole. De politie betrapte hem op woensdag 14 mei om 00.02 uur toen hij in de Hoofdstraat in een personenauto reed. In het politiebureau onderging de verdachte een ademanalyse. Hierbij werd vastgesteld dat de man een adem/alcoholgehalte van 425 ug/l had. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg daarbij een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding uitgereikt.

Bonnen bij snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op 13 mei heeft de politie op diverse plaatsen in de gemeente Drimmelen snelheidscontroles gehouden:

Lage Zwaluwe, Oude weg, snelheidscontrole tussen 09.50 uur en 11.50 uur.
Aantal passanten: 239. Overtredingen: 27
Hoogste snelheid: 77 km km/u

Hooge Zwaluwe, Spoorstraat, snelheidscontrole tussen 12.10 uur en 13.40 uur.
Aantal passanten: 251. Overtredingen: 36
Hoogste snelheid: 60 km km/u.

Made, Crullaan, snelheidscontrole tussen 13.55 uur en 15.25 uur. Aantal passanten: 785. Overtredingen: 17
Hoogste snelheid: 65 km km/u.

Jeugdige geweldplegers aangehouden
WAALWIJK: Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging, die plaats vond op vrijdag 9 mei 2003 in de wijk Zanddonk stelde de politie Waalwijk een nader onderzoek in. Daar werd een 24-jarige fietser `s avonds tot stoppen gedwongen door een groep jongeren. Aanleiding was een meningsverschil van enkele dagen daarvoor. De man werd met flessen op z`n hoofd geslagen. Toen hij wilde wegfietsen, werd hij van zijn fiets geschopt en geslagen. Hij raakte hierbij gewond en liep daarbij twee gebroken vingers en een hoofdwond op. Op maandag werden twee verdachten van respectievelijk 15 en 16 jaar door de politie aangehouden. Op dinsdag werden vervolgens nog vier andere jongens uit de groep gearresteerd. Zij variëren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. De politie arresteerde dus zes jongeren. Uit het onderzoek is gebleken dat vier jongens zich waarschijnlijk schuldig hebben gemaakt aan deze openlijke geweldpleging. Alle verdachten zijn afkomstig uit Waalwijk. Verder bleek dat zij ook verantwoordelijk zijn voor een openlijke geweldpleging op 4 april in de Stationsstraat te Waalwijk. Daar werd een 18-jarige jongeman mishandeld, toen hij een dreigende vechtpartij tussen zijn vriend en de vier verdachten probeerde te voorkomen. De 18-jarige jongeman raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en been. Ook liep hij beschadigingen op aan zijn gebit.
Deze vier verdachten zijn inverzekering gesteld en worden a.s. donderdag voorgeleid bij de officier van justitie te Breda. De andere twee personen zijn na verhoor vrijgelaten. Het politieteam Waalwijk onderzoekt momenteel of de aangehouden verdachten mogelijk ook betrokken zijn aan andere, soortgelijke openlijke geweldplegingen.

Aanhouding verdachte van bedreiging
OOSTERHOUT: Woensdagmorgen 14 mei arresteerde de politie een 34-jarige Oosterhouter. De man wordt verdacht van een bedreiging die op 31 januari 2003 gepleegd werd in de Pottebakkerstraat. Dit gebeurde bij een verkeersruzie. Het slachtoffer werd bij zijn woning afgezet door een collega. Hij laadde daarbij nog wat spullen uit de auto. Een achteropkomende automobilist vond het kennelijk te lang duren en werd agressief. De verdachte dreigde het slachtoffer met een stuk rubber slang. Aan de hand van het genoteerde kenteken stelde de politie een onderzoek in.
Dit resulteerde in de aanhouding van de verdachte. De verdachte bekende het feit. Het stuk rubber slang waarmee hij gedreigd had, lag nog steeds in zijn auto. Dit is door de politie in beslag genomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 200,-

Arrestatie van winkeldief
OOSTERHOUT: Op woensdag 14 mei om 12.55 uur werd er kleding gestolen in een kledingzaak aan de Arendstraat te Oosterhout. Het winkelpersoneel betrapte een 36-jarige Oosterhout en droeg de verdachte over aan de politie. Uit het onderzoek bleek dat de man twee broeken en twee shirts niet had afgerekend. De buit heeft een totale waarde van 85,- Tegen de verdachte maakte de politie proces-verbaal op.

Bron: Jeroen Steenmeijer