Ingezonden persbericht

Zoetermeer, 14 mei 2003

Aan de redactie

Handboek 'Succesvol risicomanagement' nuttig hulpmiddel voor vervoerders

Onlangs heeft Algemeen Directeur Gerrit Hes van Transport en Logistiek Nederland het eerste exemplaar van het handboek 'Succesvol risicomanagement' overhandigd aan de heer Danny van der Meer van ACG Gordijn Transporten in Rijswijk. Met het nieuwe handboek wil de organisatie ondernemers in transport en logistiek een leidraad bieden voor het verminderen, beperken en beheersen van risico's.

Het handboek 'Succesvol risicomanagement' gaat in op allerlei vormen van risico's. Risico's op het gebied van criminaliteit, zoals inbraak en diefstal, maar ook commerciële en financiële risico's. Daarnaast zijn er risico's in de sfeer van schade en ongevallen, en bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Het handboek geeft een structuur voor een doelgerichte aanpak via de stappen: risico's vaststellen, mogelijke gevolgen inventariseren, prioriteiten toekennen en risico's aanpakken. Voorts behandelt het handboek de verschillende soorten transportgerelateerde risico's apart.

Directeur Hes: "Ondernemen is risico's nemen. Natuurlijk ontwikkelen ondernemers een visie om kansen te bevorderen en risico's zo veel mogelijk te beperken. Maar ook bewust genomen risico's kunnen onderdeel vormen van de bedrijfsstrategie. In dit handboek gaat het vooral om onbewust aangegane risico's. Ondernemers zoeken ze niet bewust op, maar het is wel nuttig om je er op voor te bereiden. Dit handboek geeft daar veel bruikbare aanbevelingen voor."

Het handboek 'Succesvol risicomanagement' is gratis voor leden van Transport en Logistiek Nederland. Extra exemplaren kosten 24,50 euro per stuk. Niet-leden betalen 49,00 euro per exemplaar. Eerder verschenen handboeken van Transport en Logistiek Nederland zijn: 'Succesvol omgaan met tenders', 'Beheer van bedrijfsauto's', 'Succesvolle schadepreventie', 'Succesvol brandstof besparen', 'Succesvolle transportmarketing' en 'Succesvol personeelsmanagement'.

Bel voor meer informatie naar de afdeling Public Relations en Voorlichting, Clarisse Buma, 079-3636115. Een recensie-exemplaar is op aanvraag beschikbaar.

Clarisse van Haersma Buma
Persvoorlichter en woordvoerder

Afdeling Public Relations en Voorlichting
Transport en Logistiek Nederland
per 14-12-2002: Boris Pasternaklaan 22
(Wijk 19 Rokkeveen)
Postbus 3008, 2700 KS Zoetermeer
Telefoon 079-3636115, Fax 079-3636259
06-51806340
E-mail: cbuma@tln.nl, internet www.tln.nl