Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-05-2003 2e persbericht van woensdag 14 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man neemt auto mee
Een man van 40 jaar uit Eindhoven is woensdag rond 11.45 uur aangehouden omdat hij in een auto reed die niet van hem was. Agenten zagen de man rijden op de Willemstraat. Toen zij het kenteken natrokken, bleek de wagen van iemand anders te zijn. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. Hij had de wagen dinsdagavond meegenomen zonder toestemming van de eigenaar uit Middelbeers. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verwarde man sticht brand in woning
Een verwarde man van 26 jaar uit Helmond is woensdag rond 11.45 uur aangehouden in het politiebureau in Helmond. De man meldde zichzelf bij de politie, en bekende dat hij eerder op de dag brand had gesticht in zijn woning aan de Molenbeek. Dat gebeurde toen hij erg in de war was. Hij is in contact gebracht met de Riagg. De brandweer heeft de brand geblust.

Helmond: Klok weg bij inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Van Swietenstraat. Daarbij werden een klok, een mobiele telefoon en een portemonnee met (bank)pasjes weggehaald. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Son: Snelheidscontrole
Op de weg 2000 is woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.50 en 12.40 uur werden 806 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 71 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Veldhoven: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan Het Schoor zijn een spelcomputer, een mobiele telefoon en een onbekende hoeveelheid contant geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het slot van de voordeur is van buitenaf opengemaakt, waarna de woning werd doorzocht.

Reusel: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole op de Zeegstraat zijn woensdag tussen 11.30 en 13.00 uur vijf bekeuringen uitgedeeld aan inzittenden van autos die hun gordel niet om hadden. Er werden in totaal 30 wagens gecontroleerd.

Bladel: Inbraken in drie woningen
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in drie woningen. In alle gevallen werd het slot van de achterdeur geforceerd, waarna het huis werd doorzocht. Uit een woning aan Het Look verdwenen drie portemonnees met in totaal ongeveer 350 euro. Uit een huis aan het Heeleind werden een computerscherm en twee foto-toestellen meegenomen. Bij een andere woning aan het Heeleind is wel ingebroken, maar is niets meegenomen.