Toshiba geeft verkeersovertreders tweede kans

25.000 Beboete 'handheld' bellers in de herkansing

Capelle a/d IJssel, 14 mei 2003 - Automobilisten blijken het minder nauw te nemen met de verplichting om in de auto 'handsfree' te bellen. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn, zo heeft de politie gemeld, al 25.000 overtreders bekeurd. De boete bedraagt 136 euro. Voor Toshiba Mobile Division is dit schrikbarende aantal aanleiding om met een actie handsfree bellen extra te stimuleren. Toshiba geeft tien carkits plus mobiele telefoons weg aan degenen die in de eerste drie maanden van dit jaar een bekeuring hebben gekregen voor het niet-handsfree bellen, maar daar het origineelste excuus voor hebben.

"We willen graag nog eens aandacht vragen voor het belang van handsfree bellen voor de verkeersveiligheid. Aanvankelijk wilden we als prijs de boete vergoeden, maar daar hebben we vanaf gezien. We zijn immers prins Bernhard niet," zegt Roy Sieberichs, country manager Benelux van Toshiba Mobile Division. "Vandaar dat we besloten hebben een aantal carkits met bijpassende mobiele telefoon ter beschikking te stellen. De origineelste excuses zullen we bovendien publiceren, niet alleen ter vermaak maar ook om te voorkomen dat ze nog eens gebruikt kunnen worden."

Wat moet er gebeuren?
Wie in aanmerking wil komen voor een carkit moet zijn excuus, plus de gegevens van de bekeuring, per e-mail sturen naar: mobiel@toshiba.nl. De jury wijst de kandidaten echter alvast op wat de politie hierover op de website zegt: Om excuses van overtreders te voorkomen, is er gekozen voor een duidelijke omschrijving van het verbod. Zo is 'vasthouden' gebruikt in plaats van 'bellen'. Hieronder valt niet alleen het in de hand houden van de telefoon maar ook het tussen oor en schouder inklemmen. SMS'en, wappen en mobiel internetten kan eveneens worden bekeurd.

De origineelste overtreders krijgen vóór 15 juni bericht.

Over Toshiba Mobile Communications Division
Toshiba produceert al meer dan 15 jaar mobiele telefoons en heeft in 2001 wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren geleverd. Toshiba produceert veel van de belangrijkste onderdelen van een mobiele telefoon zelf, waaronder de schermpjes, de chips en de batterijen. Het bedrijf loopt ook voorop in de ontwikkeling van de mobiele technologieën zoals Bluetooth, de SD Card en MPEG4-chips. Toshiba's mobiele communicatiedivisie in Europa werd opgericht in 2001 om de Europese markt voor 2.5G en 3G mobiele telefoons te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van deze divisie is gevestigd in Camberley, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft onlangs zijn eerste Europese vestiging geopend in Capelle aan de IJssel, van waaruit de hele Benelux wordt bediend. http://www.toshiba-europe.com/mobile