Politie Gelderland-Zuid













Datum 14 mei

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Woninginbreker overlopen

Dinsdagmiddag betrapte een 83-jarige vrouw een onbekende man in haar woning aan de Vossenlaan waarna de verdachte er met twee tassen van de aangeefster vandoor ging.
Vermoedelijk is de man binnen gekomen via een niet afgesloten deur.
Naast de tassen mist de aangeefster lipstick. De onbekende man was rond de twintig jaar oud, droeg een donkerkleurige baseballpet en kort beige jack.


Hennepkwekerij aangetroffen

Naar aanleiding van klachten trof de politie bij een onderzoek in een woning aan de Horstacker 13e straat, een hennepplantage met 600 planten aan. In de woning was op dat moment niemand aanwezig De planten zijn met de benodigde attributen waaronder assimilatielampen, transformatoren en afzuiginstallaties in beslaggenomen en vernietigd. Een plastic imitatiewapen dat in de woning werd aangetroffen is eveneens in beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in.


Autoinbreker aangehouden

Een 40-jarige man uit Nijmegen is dinsdagnacht aangehouden op de Van Oldenbarneveldstraat voor diefstal uit een personenauto. Een getuige had de man zien inbreken en aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte was op dat moment in het bezit enkele identiteitspapieren, een stratenboek en stekkerdoos van de 35-jarige Nijmeegse autobezitter.
Tijdens de aanhouding beledigde de verdachte de agenten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor alle strafbare feiten.


Woninginbraak

Dinsdagnacht werd ingebroken aan de Eerste Ode Heselaan door het verbreken van een ruit. Een schoudertas met bankpas, persoonsdocumenten, geld en een decoupeerzaag met accuschroefmachine zijn daarbij weggenomen. Aangeefster is een 34-jarige Nijmeegse.



Aanrijding met letsel
Dinsdagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Bemmel met nekpijn vervoerd naar het Radboudziekenhuis nadat zij betrokken was bij een aanrijding op de Graafseweg. Doordat een personenauto tot stilstand kwam remde de bestuurster. Een 68-jarige bestuurder die achter de vrouw reed, kon niet tijdig remmen, reed tegen het voertuig van de 45-jarige waardoor haar auto alsnog de eerste auto raakte, met het lestel als gevolg.
Een 18-jarige man uit Nijmegen is dinsdagmiddag met een hoofdwond vervoerd naar het Canisius Wilhelminaziekenhuis nadat hij als bromfietser gewond was geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Beide voertuigen reden over de Boksdoornstraat in de richting van de Korhoenstraat toen de automobilist op de Sneeuwbalstraat rechtsaf wilde slaan en in aanraking met de bromfietser kwam.
Een 16-jarige fietser uit Nijmegen is met hoofdletsel vervoerd naar het Radboudziekenhuis nadat hij geen voorrang verleende aan een tegemoet komende personenauto. Het ongeval vond plaats op de Groesbeekseweg ter hoogte van de kruising met de Sloetstraat.



District Tweestromenland



Winssen - woninginbraak

Dinsdag werd ingebroken aan de Van Heemstraweg waarbij een ruit werd geforceerd en enkele persoonsdocumenten zijn weggenomen. Aangever is een 53-jarige man uit Winssen.


District De Waarden



Zaltbommel - bedrijfsinbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe Tijningen door een raam open te breken. Daarbij gebruikten de dieven een ladder van een naastgelegen bouwterrein om zo de eerste etage te kunnen binnendringen. Vlakbij het geforceerde raam stond een computer op een bureau. Deze werd gestolen. Een 33-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.


Zoelen - diefstal auto

Vanaf de Uiterdijk is dinsdagmiddag een zwarte Mercedes, kenteken RN-PL-49 vanaf de oprit weggenomen. De eigenaar had zijn natte jas met daarin de autosleutels, buiten te drogen gelegd. Bij terugkomst bemerkte de 41-jarige aangever dat ook de jas met inhoud ontbraken.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --