Ordina Beheer NV

Ordina Beheer NV

Dividend Ordina NV vastgesteld op EUR 0,09 per aandeel

Hedenmiddag heeft de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina NV plaatsgevonden. In de vergadering werd de jaarrekening over het jaar 2002 vastgesteld, alsmede het dividend over het boekjaar 2002. Daarnaast is een voorstel tot statutenwijziging aangenomen en nam de heer Drs. A. Wateler afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ordina NV. In de vergadering werd de heer Mr C.J. de Swart benoemd als nieuwe commissaris. De heer De Swart zal het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen gaan vervullen. Voorts heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de Raad van Bestuur van Ordina NV binnen bepaalde bandbreedtes gemachtigd tot het inkopen van eigen aandelen.

Vaststelling jaarrekening en dividend over het boekjaar 2002 De jaarrekening 2002 werd hedenmiddag vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Over 2002 realiseerde Ordina NV een omzet van EUR 397,6 miljoen en een resultaat voor interest, belastingen en amortisatie van goodwill van EUR 29,7 miljoen. De nettowinst over 2002 bedroeg EUR 18,1 miljoen. De nettowinst per aandeel voor amortisatie van goodwill bedroeg over het jaar 2002 EUR 0,59. In lijn met de sinds enkele jaren gehanteerde dividendpolitiek, is het dividend over het boekjaar 2002 vastgesteld op een bedrag van EUR 0,09 in contanten per gewoon aandeel Ordina NV. Het dividend wordt betaalbaar gesteld op 27 mei 2003. Op 16 mei aanstaande zal het aandeel Ordina NV ex-dividend worden genoteerd.

Statutenwijziging Ordina NV
In verband met het feit dat Ordina NV voor het derde achtereenvolgende jaar voldoet aan de criteria van het structuurregime, is aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een voorstel tot statutenwijziging voorgesteld. Heden is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten tot wijziging van de statuten overeenkomstig het daartoe gedane voorstel, waardoor de statuten van Ordina NV in overeenstemming zullen worden gebracht met het wettelijke regime.

Wijziging samenstelling Raad van Commissarissen
De Algemene Vergadering heeft hedenmiddag de heer Mr C.J. de Swart benoemd als nieuwe commissaris bij Ordina NV. De heer De Swart zal de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen gaan vervullen en volgt hierbij de heer Drs. A. Wateler op. De heer Wateler is sinds 1996 als commissaris en voorzitter van de Raad van Commissarissen verbonden geweest aan Ordina en heeft zich, gegeven de verstreken zittingstermijn, niet herkiesbaar gesteld. Wij zeggen de heer Wateler veel dank voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Ordina in de afgelopen zeven jaar.

Machtiging tot inkoop eigen aandelen
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft hedenmiddag de Raad van Bestuur gemachtigd om tot maximaal 10% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ordina NV in te kopen tegen een koers die maximaal 10% ligt boven het gemiddelde van de slotkoers van het aandeel Ordina NV op de vijf dagen, voorafgaand aan feitelijke inkoop. Ordina NV heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om de machtiging gevraagd, nu zij een inkoop van eigen aandelen overweegt ter afdekking van verplichtingen uit hoofde van binnen de onderneming bestaande optieplannen. Indien daadwerkelijk tot inkoop wordt overgegaan, zal Ordina dit door middel van een persbericht kenbaar maken.

Resultaatverwachting eerste halfjaar 2003
Voor de marktontwikkelingen gedurende de eerste maanden van 2003 en de verwachting die Ordina NV heeft uitgesproken aangaande de omzet- en resultaatontwikkeling in het eerste halfjaar van 2003 verwijzen wij naar het persbericht dat wij hedenmorgen hebben doen uitgaan.

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 3.400 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie om strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket van Ordina bestaat uit management- en businessconsultancy, systeemontwikkeling en -integratie en managed services. Het aandeel Ordina NV is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs.



Ordina Beheer NV