Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (14/05)

Bergen op Zoom, woensdag 14 mei 2003

Politie ruimt hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag 13 mei zijn door het Politie van het team Courage en team Bergen op Zoom Zuid en Essent invallen gedaan in Bergen op Zoom. Hierbij zijn drie hennepkwekerijen geruimd. De aktie is gehouden naar aanleiding van diverse overlastmeldingen uit de directe omgeving van de doorzochte lokaties, die alle zijn gelegen in de wijk Zeekant.
In de Prins Hendrikstraat is in een woning een kwekerij geruimd van 239 planten. In een ander pand in de Prins Hendrikstraat werd eveneens een inval gedaan, maar niets aangetroffen. Op de Koningin Emmastraat werd een kwekerij in opbouw aangetroffen in een woning. Ook deze kwekerij is ontmanteld en geruimd. Op de Antwerpsestraatweg is een kwekerij geruimd van 1683 planten, die was gevestigd in een leegstaande winkel.
Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt. In overleg met Justitie zijn de inbeslaggenomen goederen vernietigd. Essent heeft bij alle onderhavige woningen de electriciteit afgesloten en maakt een berekening van de kosten van destroom die illegaal afgetapt is en hiervan volgt een rekening. Pas nadat betaling van het door hen vastgestelde bedrag heeft plaatsgevonden, wordt de electriciteit in de betreffende woningen weer aangesloten.
Deze overlastmeldingen kwamen nog binnen bij de politie, maar in het kader van het project Courage is een speciaal telefoonnummer (0800-2255888) opengesteld dat burgers kunnen bellen bij drugsoverlast. Inmiddels hebben, sinds de ingebruikname van het telefoonnummer, reeds tientallen burgers gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Inbraak in sportcentrum

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag werd kort na middernacht ingebroken in een fitnesscentrum aan de Ringersweg. Een toegangsdeur werd op grove wijze geforceerd, waardoor de deur totaal vernield raakte. Waarschijnlijk is hierdoor het alarm van het fitnesscentrum afgegaan en zijn de daders hiervan zo geschrokken dat ze zijn gevlucht. Er wordt niets vermist.

Politie houdt verdachte aan van tasjesroof

BERGEN OP ZOOM: Op de Wassenaarstraat heeft op 14 mei 2003 omstreeks 00.15 uur een tasjesroof plaatsgevonden. Een 39-jarige vrouw uit Bergen op Zoom had net gepind bij de bank en haar handtas op de passagierstoel van haar auto gelegd toen een jongeman opdook die haar handtas van de stoel pakte en er vandoor ging. De vrouw sprong uit haar auto en zette de achtervolging in, maar kon de man niet inhalen. Wel bemachtigde ze haar handtas terug, omdat de man die in zijn vlucht had weggegooid. De portemonnee met het zojuist gepinde geld ontbrak echter. De vrouw is daarop direct naar het politiebureau gereden en heeft aangifte gedaan. Het signalement van de verdachte is doorgegeven aan de politie-eenheden. Op de Noordsingel kon een politiesurveillance korte tijd later een man aanhouden die voldeed aan het signalement van de dader. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een nader onderzoek is ingesteld.

Diefstal portemonnee

HALSTEREN: Op maandag 12 mei 2003 heeft men tussen 14:30 en 16:00 uur in een school aan de Wilhelminastraat te Halsteren een portemonnee gestolen. De portemonnee zat in een tas, die dicht was en tijdelijk in een lege klas was weggezet. Toen de benadeelde, een vrouw uit Steenbergen, terugkwam bleek haar portemonnee te zijn gestolen. Zij lijdt hierdoor een schade van ongeveer 100 euro.

Woninginbraken

HOOGERHEIDE: Dinsdagmiddag werd een woninginbraak ontdekt in een woning aan de Mgr. Nolensstraat. De inbraak is vermoedelijk gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag. De daders, die de woning binnen kwamen door het verbreken van het slot van de voordeur, hebben de gehele woning doorzocht. Uit de woning worden onder andere geld en vier jassen vermist. Vanuit een andere woning in dezelfde straat werd een handtas ontvreemd. Wellicht werden de inbrekers in dit geval gestoord toen de honden van de bewoners begonnen te blaffen.

HOOGERHEIDE: In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Mgr. Poelsstraat in Hoogerheide. De daders kwamen de woning binnen door het verbreken van het slot van de achterdeur. In de woning werd de benedenverdieping doorzocht. Uit de woning wordt een koffer vermist met daarin onder andere een aanzienlijk geldbedrag. Tevens werden twee jassen ontvreemd.

De politie heeft naar de woninginbraken een onderzoek ingesteld.

Snelheidscontroles

PUTTE: Dinsdagmiddag werd tussen 14.00 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Postbaan in Putte. Van de 12 gecontroleerde voertuigen bleek er 1 in overtreding te zijn. De gemeten snelheid bedroeg 53 km per uur. Tussen 14.30 en 15.00 uur werd op de Sint Dionysiusstraat in Putte de snelheid gecontroleerd. Ook hier was van de 33 gecontroleerde voertuigen, 1 bestuurder in overtreding. De gemeten snelheid bedroeg 55 km per uur. Beide straten liggen in een 30-km zone.

Bron: Manon Ostendorf