BMG NEDERLAND

Opticienketen verzint publiciteitsstunt ten koste vanJamai

Gisteren is AT Productions, het managementbedrijf van onder andere Idols winnaar Jamai, ten onrechte beschuldigd in het tv programma SBS Shownieuws door Hans Winkel, eigenaar van de opticienketen Hans Winkel.

Hans Winkel beschuldigde Edwin Jansen, mede eigenaar van AT Productions, ondermeer van bedreiging en suggereerde dat hij een sponsordeal zou hebben met Jamai met betrekking tot het dragen van de brillen uit zijn winkels. Daarnaast suggereerde hij dat Jamai aan hem verstrekte brillen niet zou willen teruggeven omdat de brillen op dit moment zouden worden gekopieerd in het Verre Oosten door een concurrent.

Al deze aantijgingen zijn verzonnen om aandacht te krijgen voor zijn winkels en zijn dus niets meer dan een publiciteitstunt. Er is geen overeenkomst tussen Jamai en Hans Winkel, buiten het feit dat Jamai zijn brillen zonder vergoeding heeft gedragen tijdens de tv-uitzendingen van Idols. Daarnaast heeft Hans Winkel kosteloos geadverteerd met de naam van Jamai in diverse dagbladen. Doordat AT Productions met een opticienketen over een sponsordeal onderhandelt waardoor de heer Winkel mogelijk zijn promotiemogelijkheden zal kwijtraken, heeft hij de pers opgezocht om toch nog even zijn naam in de media te brengen. Dit heeft hij echter gedaan ten koste van de goede naam van AT Productions en Jamai.

Vandaag 14 mei 2003 is er een gesprek geweest tussen Hans Winkel, Edwin Jansen en de vader van Jamai met betrekking tot de valse beschuldigingen. Hans Winkel heeft hierin toegegeven dat zijn uitlatingen een publiciteitstunt zijn geweest en alle uitspraken zijn verzonnen. Naast de uitzending van SBS Shownieuws, heeft de heer Winkel ook uitlatingen gedaan in oa De Telegraaf en RTL Boulevard.


---

---