Vragen over Gaasperdammerweg

Partij van de Arbeid

14-05-2003

De PvdA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over het standpunt van het nieuwe provinciale college van Gedeputeerde Staten (VVD, CDA, GroenLinks en D66) inzake de Gaasperdammerweg.

Schriftelijke vragen over het standpunt van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten inzake de Gaasperdammerweg

Op grond van art. 18 van het Reglement van Orde van de Gemeenteraad stellen de leden Reuten en Olij (beiden PvdA) de volgende schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.
1. Is het college bekend met de beslissing van de partijen (VVD, CDA, GroenLinks en D66) die het nieuwe college van Gedeputeerde Staten hebben gevormd, om capaciteitsverhoging van het wegennet tussen Almere en Amsterdam/Schiphol via de Gaasperdammerweg en nieuwe aansluitingen bij de Ouderkerkerplas en de A1 te realiseren?
2. Is het waar dat GS de capaciteit van de Gaasperdammerweg bovengronds willen uitbreiden?

3. Maakt het college van B&W zich zorgen om de verslechtering van de leefbaarheid voor de bewoners van Zuidoost die deze variant met zich mee brengt en overweegt het college nu te pleiten voor het ondergronds brengen van de Gaasperdammerweg, zodat de overlast voor bewoners beperkt blijft en ruimte ontstaat voor woningbouw en voorzieningen ter plekke?

4. Vindt het college dat De Uitweg nu wel gestopt kan worden aangezien de provincie blijkbaar al weet wat de meest verstandige variant of oplossing is voor de mobiliteitsvraag tussen Amsterdam en Almere en zo nee, waarom niet?

5. Betekent de door GS voorgestelde variant ook dat de A9 recht getrokken wordt dwars door de Ouderkerkerplas?

De leden van de Gemeenteraad,

M.J.A. Reuten

B.C.J. Olij

Marcel Duyvestijn