Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 14 mei 2003

P E R S B E R I C H T


14 mei 2003



Verdachte aangehouden in onderzoek omgebrachte vrouw


Putten, 14/5- Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 35 jarige vrouw uit Amersfoort, heeft dinsdagmiddag een 36 jarige man uit Putten aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.
Het slachtoffer werd in het weekeinde van 3 en 4 mei als vermist opgegeven en werd in de week daarna dood aangetroffen in de bossen rond Putten. Ze bleek door een misdrijf te zijn omgekomen.
Eerder maakte het rechercheteam bekend, dat de vrouw tot januari dit jaar in Putten heeft gewoond.
Rechercheurs hebben intussen zowel in Amersfoort waar de vrouw verdween, als in Putten waar de vrouw tot voor kort woonde, een buurtonderzoek gehouden. Nadere bijzonderheden hierover zijn niet bekend gemaakt.
Over een nader tijdstip en concrete vindplaats van het lichaam, wil de politie nog steeds geen nadere mededelingen doen. Ook over andere details en achtergronden met betrekking tot het misdrijf, wil het rechercheteam, gezien de stand van het onderzoek, geen aanvullende informatie verstrekken. De politie heeft na het aantreffen van het lichaam direct een Recherche Bijstandteam (RBT) van 20 rechercheurs geformeerd. De rechercheurs zijn, zoals gebruikelijk, afkomstig uit de gehele politieregio Noord- en Oost-Gelderland. In het team zijn ook medewerkers van de regiopolitie Utrecht, de laatst bekende woonplaats van het slachtoffer, vertegenwoordigd.
Het rechercheteam is, in verband met geschikte huisvestingsruimte, gevestigd in het politiebureau in Apeldoorn. Zodra het onderzoek het toelaat, zal de politie nadere mededelingen doen.







038-375 10 50 ---- --