Isotis

IsoTis en OCTOPLUS ronden overname CHIENNA AF

Lausanne/Bilthoven/Leiden - 14 mei 2003 - Biochirurgie-onderneming IsoTis S.A. (SWX/Euronext Amsterdam: ISON) en geneesmiddelenafgifte- en formuleringsbedrijf OctoPlus hebben de overname afgerond van IsoTis' dochterbedrijf Chienna door OctoPlus. Daarmee verkrijgt OctoPlus de rechten op het bekende technologieplatform PolyActive voor de gecontroleerde afgifte van geneesmiddelen. IsoTis behoudt de rechten op geneesmiddelenafgifte in orthopedische toepassingen.

IsoTis richtte Chienna op als dochteronderneming in juli 2002 om de technologie van IsoTis op het gebied van geneesmiddelenafgifte commercieel beter tot zijn recht te laten komen. Na de fusie tussen IsoTis N.V. en Modex Therapeutiques S.A. eind 2002, zal IsoTis zich op de lange termijn richten op orthobiologie.

Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. IsoTis zal een bedrag in contanten ontvangen, in mijlpaalbetalingen, en in royalties zodra producten gemaakt op basis van de Chienna-technologie verkocht gaan worden. Daarnaast behoudt IsoTis de rechten op de Chienna-technologie in het orthopedische veld.

Pieter Wolters, CFO van IsoTis:
"Wij zijn er van overtuigd dat voor IsoTis een hoger rendement bereikt kan worden op de Chienna-technologie binnen de toegespitste setting van OctoPlus en dat deze sneller zal leiden tot commerciële producten. Gezien het enorme commerciële potentieel van medische hulpmiddelen waarin geneesmiddelen geïntegreerd zijn en de toegenomen belangstelling van de grote farmaceutische bedrijven in nieuwe formuleringen, kunnen de toekomstige royaltyinkomsten voor IsoTis aanzienlijk zijn."

Joost Holthuis, CEO van OctoPlus zei:
"De acquisitie van Chienna past goed in onze strategie om onze geoctrooieerde technologieën voor geneesmiddelenafgifte uit te breiden en biedt een duidelijke toegevoegde waarde voor onze klanten. Het eerste op PolyActive gebaseerde product zal waarschijnlijk in de loop van 2004 in klinische patiëntenstudies getest worden. Verder kennen wij het team van Chienna goed en we verwachten dan ook dat we de twee bedrijven snel kunnen samenvoegen. Wij zijn blij dat de huidige CEO van Chienna, Luc Sterkman, het OctoPlus management team komt versterken."

IsoTis, de leidende Europese biochirurgie onderneming

IsoTis is gevormd in het vierde kwartaal van 2002 na een fusie tussen Modex, een Zwitserse biotechnologieonderneming met een focus op huidmanagement, en IsoTis, een Nederlandse biomedische onderneming met een focus op orthopedie. De onderneming werkt vanuit zijn officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de Nederlandse vestiging in Bilthoven.

OctoPlus
OctoPlus is een geneesmiddelenafgifte- en formuleringsbedrijf gevestigd te Leiden. OctoPlus ontwikkelt een aantal innovatieve technologieën waarmee medicijnen op het juiste moment in de juiste hoeveelheid op de juiste plek in het lichaam afgegeven worden. Ook is OctoPlus een gevestigde leverancier van diensten op het gebied van farmaceutische ontwikkeling en GMP productie aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven wereldwijd. Het bedrijf heeft zeven opeenvolgende jaren winstgevendheid gerealiseerd in de periode van 1995 tot 2002 en heeft momenteel ongeveer 100 mensen in dienst.

Voor informatie:
IsoTis: OctoPlus:
Hans Herklots Joost Holthuis
Media & investor relations Chief Executive Officer Tel: +31(0)30 229 5271 Tel+ 31 (0) 71 5244044
Fax: +31(0)30 228 0255
E-mail: public.relations@isotis.com