Rijksvoorlichtingsdienst

14 mei 2003
ONDERHANDELAARS EENS OVER AKKOORD OP HOOFDLIJNEN

In een gesprek met de informateurs hebben de onderhandelaars van CDA, VVD en D66 woensdag overeenstemming bereikt over een hoofdlijnenakkoord voor het nieuwe kabinet. De onderhandelaars zullen het concept-regeerakkoord voorleggen aan hun fracties in de Tweede Kamer.

Donderdagochtend vergaderen de fracties van CDA, VVD en D66 over het hoofdlijnenakkoord. Met de amendementen die hieruit voortkomen, keren de onderhandelaars 's middags terug naar de onderhandelingstafel van de informateurs. De nadere afspraken die uit dat overleg voortkomen, leggen zij vrijdag opnieuw voor aan de fracties, die dan definitief ja of nee tegen het akkoord moeten zeggen.

Het ligt in de verwachting dat de Tweede Kamer begin volgende week een debat houdt over de kabinetsformatie, nadat de informateurs hun eindverslag aan de Koningin hebben uitgebracht. Na een eventueel Kamerdebat kan de Koningin een of meer formateurs aanwijzen, die kandidaat-ministers en kandidaat-staatssecretarissen benaderen voor het nieuwe kabinet.

© 2002 - 2003 Rijksvoorlichtingsdienst