Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

Versoepelingen vogelpest Gelderse Vallei- Beneden Leeuwen

nr. 14 mei 2003

VERSOEPELINGEN VOGELPEST GELDERSE VALLEI-BENEDEN LEEUWEN

Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij versoepelt het regime voor het vervoersbeperkingsgebied Gelderse Vallei-Beneden Leeuwen vanaf donderdag 15 mei om 0.00 uur. Veerman acht de versoepelingen onder strikte voorwaarden verantwoord nu er al enige tijd geen nieuwe uitbraken van Vogelpest zijn vastgesteld.

Het vervoer van consumptie-eieren is weer mogelijk. Wanneer deze eieren afkomstig zijn van een bedrijf waar zogenoemde AI-gevoelige dieren zijn, is vervoer alleen onder voorwaarden toegestaan.

Slachten van slachtpluimvee is onder voorwaarden ook toegestaan. Deze dieren moeten geslacht worden bij een slachterij in Cuijk. Het vlees van deze dieren mag alleen worden afgezet op de binnenlandse markt.

Verder is de aanvoer van een- en evenhoevigen zoals paarden, geiten en schapen op gemengde bedrijven onder voorwaarden toegestaan. Varkens mogen echter niet worden aangevoerd.

Deze versoepelingen gelden alleen voor de vervoersbeperkingsgebieden Gelderse Vallei-Beneden Leeuwen (tussen de 3 en 10 km zone). Voor de overige vervoersbeperkingsgebieden (Nederweert, Echt en Zundert) gelden nog geen versoepelingen. De Compartimenteringsregeling blijft in heel Nederland van toepassing.

Voor gedetailleerde informatie over de versoepelingen zie: www.minlnv.nl

14 mei 03 21:26