Tie Holding NV

TIE: RESULTATEN 2E KWARTAAL

woensdag, 14 mei, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat het EBITDA in het 2e kwartaal van het boekjaar 2003 (1 januari 2003 t/m 31 maart 2003) EUR 590.000 negatief is. De netto-omzet was EUR 2,6 miljoen; een daling van EUR 0,7 miljoen ten opzichte van het
1e kwartaal van dit boekjaar.


Het netto-resultaat in het 2e kwartaal bedroeg EUR -1,8 miljoen, vergeleken met EUR -1,2 miljoen in het vorige kwartaal. Het EBITDA verlies is het resultaat van lager dan verwachte omzet, welke hoofdzakelijk werd veroorzaakt door de geo-politieke situatie gedurende dit kwartaal. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van het boekjaar 2002 is de omzet afgenomen met EUR 0,9 miljoen. De helft hiervan is toe te schrijven aan de val van de US Dollar ten opzichte van de Euro.

Het management van TIE laat weten dat de investeringsbeslissing van onze klanten om software licenties in te kopen uitgesteld is, niet geannuleerd. Deze daling in de omzet van software licenties, was vooral heftig in de Verenigde Staten.

De maatregelen die aan het einde van vorig kwartaal waren aangekondigd, beginnen nu resultaten te laten zien. Als gevolg van de kostenbesparing in maart 2003, verwacht het bedrijf in het derde kwartaal (1 april 2003 30 juni 2003) van dit boekjaar weer EBITDA positief te zijn. Op dit moment is TIE actief op zoek naar strategische partners en verwacht in staat te zijn om hierover op termijn nadere mededelingen te doen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2003. All rights reserved.