Gemeente Apeldoorn

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bespreekt varianten stationsgebouw

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bespreekt donderdag 15 mei de mogelijke toekomst van het stationsgebouw. De commissie is van mening dat het gewenst is (ongevraagd) advies uit te brengen over dit voor Apeldoorn belangrijke gebied en de plaats van het station daarin. De commissie maakt hierbij gebruik van haar bevoegdheid, vastgelegd in het architectuurbeleid, om advies uit te brengen over plannen die de openbare ruimte aangaan.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit ziet de inpassing van het station in de toekomstige ontwikkeling van het stationsgebied als een integraal vraagstuk, waarin cultuurhistorie, welstand en de inrichting van de openbare ruimte samengaan. Tijdens de vergadering worden de verschillende opties voor het stationsgebouw besproken, waarna de Commissie op basis van vakinhoudelijke feiten wil adviseren over het kader waarin de planontwikkeling plaats vindt.

Het college van B. en W. heeft in principe uitgesproken het stationsgebouw te willen slopen. Dit besluit is wel gekoppeld aan een subsidie die de NS in dat geval zou verstrekken. Definitief uitsluitsel daarover wordt eind mei verwacht. Krijgt de gemeente geen subsidie, dan wordt de situatie nader bekeken.

Stichting Apeldoornse Monumenten heeft een verzoek gedaan het stationsgebouw op de gemeentelijke Monumentenlijst te plaatsen.

De vergadering van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit over het stationsgebied en -gebouw, vindt plaats donderdag 15 mei in het Stadhuis, vergaderruimte S 16, aanvang 16.30 uur. De vergadering is openbaar en dus toegankelijk voor belangstellenden.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1