Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

15 mei 2003

Order van 19 miljoen euro van Airbus

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van ruim 19 miljoen euro ontvangen voor diverse technische oplossingen in een nieuw te bouwen vliegtuigfabriek van Airbus in Hamburg.

Airbus, een samenwerkingsverband tussen de diverse Europese vliegtuigfabrikanten verenigt in de EADS, European Aeronautic Defence and Space Company (80%), en het Engelse BAE Systems (20%), realiseert in Hamburg een nieuwe fabriek voor de productie van onder andere het nieuwe vliegtuigtype Airbus A380. Dit toestel kan 555 passagiers vervoeren en zal vanaf 2006 op de markt verschijnen.

In de 16.000 m² grote hal waarin de vliegtuigen voorzien worden van speciale vliegtuiglakken is Imtech verantwoordelijk voor alle technische oplossingen: lucht- en klimaattechnologie, warmte- en koudetechnieken, meet- en regeltechniek, alsmede de complete stroomvoorziening.

De opdracht is verworven door Imtech Deutschland. In Duitsland is Imtech de grootste multidisciplinaire technische dienstverlener en marktleider in de markten utiliteit en industrie.