C/TAC-Align

Totaal aantal pagina's: 2

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 15 mei 2003

CtacAlign: Vraag naar nieuwe implementatietrajecten blijft nog laag

Focus op beheer, integratie- en optimalisatietrajecten versterkt

SAP-dienstverlener CtacAlign zal vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders melden dat de investeringsbereidheid van afnemers in het eerste kwartaal nog niet is verbeterd. Voor CtacAlign vertaalde zich dit in een afgenomen vraag naar SAP-consulting- en implementatiediensten en een daarmee samenhangend negatief resultaat voor belastingen (EUR 145.000) over het eerste kwartaal. Zowel de Nederlandse als Spaanse activiteiten waren licht verliesgevend. De vraag naar beheeractiviteiten bleef in de eerste 3 maanden van het jaar stabiel. De kasstroom was opnieuw positief en deze verschaft CtacAlign samen met de sterke balans een gezonde financiële positie.

De marktvraag is duidelijk verschoven van grote SAP-projecten naar meer kleinschaligere projecten, zoals systeemupgrades, -optimalisaties en integratietrajecten. CtacAlign heeft haar commerciële activiteiten daarop verder toegespitst, haar organisatiestructuur daarop aangepast en de reeds aanwezige expertise op deze aandachtsgebieden verder uitgebouwd. Dit heeft in de afgelopen drie maanden geleid tot diverse opdrachten (KVM Beheer (SAP implementatie), Heerema Marine Contractors Nederland B.V. (Upgrade SAP), Mastervolt (LAN Beheer contract), Ytong (implementatie in Frankrijk)). De aanwezige expertise bij CtacAlign sluit naadloos aan op de recent door SAP aangekondigde NETWEAVER produktenlijn. Produkten als Business intelligence en de Business portal zijn belangrijke onderdelen van deze SAP- produktlijn en speerpunten van CtacAlign.

In het kader van een efficiëntere marktbewerking is de samenvoeging van de business units Consulting en Implementation Technology begin dit jaar afgerond. Hiermee heeft CtacAlign in Nederland een organisatiestructuur met twee business units, Consulting en Application Management, die de gewenste schaalgrootte hebben, als zodanig beter herkenbaar zijn in de markt en beter aansluiten bij de veranderde marktvraag. De samenvoeging leidt ook tot kostenbesparingen.

Naast de versterking van commerciële slagkracht is de kostenbewaking in het eerste kwartaal verder verscherpt. Ook in de rest van het jaar zal veel aandacht blijven uitgaan naar kostenbewaking en cash flow management. Verdere kostenbesparingen worden in eerste instantie gezocht bij de overige bedrijfskosten en in flexibilisering van de arbeidskosten. Belangrijke aandachtspunten daarvoor zijn een goede verhouding tussen de lijn- en stafkosten en een adequate bewaking van het rendement per medewerker.

De uitgangspositie van CtacAlign bij marktherstel blijft vanwege de sterke financiële positie onveranderd goed. CtacAlign houdt rekening met een verslechtering van de ICT-markt ten opzichte van vorig jaar. De verwachting is dan ook dat ook het tweede kwartaal verliesgevend zal worden. Een concrete verwachting voor de omzet- en resultaatontwikkeling over het hele jaar kan, vanwege de onzekere marktomstandigheden, op dit moment nog niet worden gegeven.

/ / / / / / / / / /

Profiel CtacAlign

CtacAlign is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is hiervoor SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 100 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, (semi) overheid, universiteiten en gezondheidszorg.

CtacAlign had per 31 december 2002 148 medewerkers in dienst (141 FTE's) . De onderneming heeft vestigingen in Nederland ('s-Hertogenbosch) en Spanje (Madrid).

CtacAlign is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het NextEconomy segment van Euronext.



C/TAC-Align