Airspray

PERSBERICHT Totaal aantal pagina's: 2

Alkmaar, 15 mei 2003

Airspray : Eerste kwartaal conform verwachting

Airspray heeft het eerste kwartaal goed afgesloten. De groei van de winst in het eerste kwartaal was overeenkomstig de prognose die uitgesproken is bij de presentatie van de jaarcijfers over 2002. Airspray handhaaft de winstgroeiverwachting van tenminste 15% voor belasting voor het gehele jaar 2003.

Gang van zaken eerste kwartaal

Beide kerngebieden Europa en de Verenigde Staten ondervonden een goede start van het jaar. Voor het gehele bedrijf ontwikkelde de winstgroei voor belasting zich in het eerste kwartaal daardoor conform de voor het hele jaar gedane voorspelling. Als gevolg van de economische situatie was een aantal klanten voorzichtiger met hun bestellingen, hetgeen zich voor Airspray uitte in een iets lagere gemiddelde ordergrootte gedurende het eerste kwartaal. Het herstel is echter in april al weer zichtbaar geworden.

De volumes van alle Airspray dispensers zijn in vergelijking met het eerste kwartaal 2002 verder gegroeid. Met name de volumegroei van de Mini Foamer en Table Top foamer waren opvallend. De omzet in het eerste kwartaal werd ook positief beïnvloed door twee "klantspecifieke ontwerpprojecten", met de daaraan gekoppelde hoge introductieorders om de pijplijn te vullen.

Medio maart rapporteerde Airspray een toenemend succes met productintroducties in "Suncare" met zowel zonbeschermings- producten (SPF) en de zogenaamde "Self-Tan" producten.
Begin februari werd de productiecapaciteit in de Verenigde Staten verdubbeld, doordat daar nog twee assemblagemachines in gebruik werden genomen. Vrijwel alle schuimpompvarianten kunnen nu in de Amerikaanse fabriek worden geproduceerd.

Marktsituatie
Airspray heeft over de afgelopen jaren met veel succes de markt voor schuimpompen ontwikkeld. De groei van de markt heeft de aandacht van andere dispenserfabrikanten getrokken. Buiten de bekende patentinbreukzaak die tegen de firma Rieke loopt in Duitsland en de Verenigde Staten, begint nu ook Taplast zich actief te profileren in de markt. Taplast is een Italiaanse fabrikant van met name dispensers en verwacht wordt dat ze in het najaar gereed zullen zijn voor de productie van schuimpompen. Gebaseerd op de hechte klantenrelaties, het brede productaanbod en de innovatieve capaciteiten van het bedrijf blijft Airspray een eventuele concurrentiestrijd vol vertrouwen tegemoet zien.

Profiel Airspray

Airspray is een vooraanstaande fabrikant van innovatieve dispensers met een hoge toegevoegde waarde, die haar producten levert aan producenten van consumentenproducten. Airspray levert aan vele afnemers waaronder multinationals zoals Unilever, Wella, Colgate, L'Oréal, Henkel-Schwarzkopf en Johnson & Johnson. Er werken momenteel meer dan 100 mensen bij Airspray.
Airspray is een 'technology-driven' onderneming. In haar 20-jarig bestaan heeft Airspray zich gespecialiseerd in R&D en in het in massaproductie brengen en wereldwijd vermarkten van innovatieve dispensers. Airspray heeft op dit moment meerdere typen dispensers, die alle zonder drijfgassen werken. Airspray is genoteerd aan EuroNext Amsterdam sinds mei 1998.

/ / / / /



Airspray