Ingezonden persbericht


Imation's Black Watch LTO Ultrium Generation 2-cartridge nu beschikbaar

Gepatenteerde tape zorgt voor betrouwbare data-opslag in open-serveromgeving

Schiphol-Rijk (Nederland), 15 mei 2003 -- Sinds de introductie in september
2000, heeft Linear Tape Opentechnologie (LTO) zich bewezen als een betrouwbare en efficiënte data-opslagoplossing voor de open-serveromgeving. Wereldwijd zijn er ongeveer 250.000 drives geïnstalleerd en zes miljoen cartridges verkocht, waarmee deze technologie een topnotering heeft onder tape-opslagsystemen voor netwerktoepassingen.

Imation's Black Watch LTO Ultrium Generation 2-cartridges Vanaf vandaag is de tweede generatie Imation Black Watch LTO Ultrium-cartridges beschikbaar, voor gebruik in de bijbehorende LTO
2-tapedrives. De cartridges bieden bij tweevoudige compressie een opslagcapaciteit van 400 gigabyte (ongecomprimeerd 200 gigabyte) en een overdrachtsnelheid van 80 megabyte per seconde (ongecomprimeerd is de overdrachtssnelheid 20 tot 40 megabyte per seconde). Imation Black Watch Ultrium Generation 2-cartridges zijn uitwisselbaar met LTO Ultrium Generation 2-tapedrives en automatische tapesystemen. Deze tapedrives kunnen de gegevens van eerste generatie cartridges lezen en beschrijven, wat daarmee eerdere investeringen veilig stelt.

Kenmerken
Een speciaal kenmerk van de LTO-technologie is de ingebouwde CM-chip, die onderdeel is van iedere LTO-tapecartridge. Met behulp van radiotechnologie kunnen gegevens op de chip over het beschrijven of lezen van de cartridge worden gelezen. De gegevens die op de chip zijn opgeslagen, kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om routinehandelingen van de cartridge te analyseren.

Imation Black Watch Ultrium Generation 2-cartridges hebben meer kenmerken die zorgen voor een robuuste cartridge, zoals:

* Imation biedt een speciale cartridge zodat deze niet beschadigd tijdens verzending.

* Een gepatenteerde spoel uit drie onderdelen, deze geleidt de tape zodanig dat de spanning op de tape gelijk wordt verdeeld.
* De dubbele laag van de tapetechnologie, die gebruik maakt van de volgende generatie Metal Particulate (MP3) formule, zorgt voor duurzaamheid van de cartridge.

* De zelf ontwikkelde servo-techniek zorgt ervoor dat de lees-schrijfkop van de drive nauwkeurig boven het dataspoor wordt gepositioneerd door middel van een in de fabriek aangebracht patroon op de band, die daardoor ook met meer sporen kan worden beschreven. Over Linear Tape-Open (LTO)-technologie
LTO-technologie is een krachtig, uitbreidbaar, open tapeformaat dat is ontwikkeld door de technolgie-leveranciers Hewlett-Packard, IBM en Seagate Removable Storage Solutions om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar data-beveiliging in het midden tot hogere serversegment. Deze nieuwe generatie van tape-opslagproducten is ontwikkeld om snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid te bieden dankzij de combinatie van lineaire multi-kanalen, bi-directionele aanpassingen in servo-technologie, data-compressie, track layout en foutcorrectie.

Het LTO Ultrium-opslagformaat bevat een enkele spoel, tape-cartridge met hoge prestatie die geschikt is voor het maken van een back-up, terugvinden en archiveren van toepassingen. De technologie is de enige tape-opslagtechnologie met een goed gedefinieerd productontwikkelingsplan voor de volgende vier generaties voor groei en uitbreidbaarheid. Dit ontwikkelingsplan voorziet een verdubbeling van de opslagsnelheid en capaciteit voor iedere volgende generatie en het leveren van significante integriteitsverbetering ten opzichte van de volgende tapeformaten.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische mediatechnologieën te handhaven.

In maart 2003 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com
Imation International B.V.
Mady Wiessenberg

00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw

00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Certain information contained in this press release, which does not relate to historical financial information, including the Business Outlook, may be deemed to constitute forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements are subject to certain risks and uncertainties that could cause the Company's actual results in the future to differ materially from its historical results and those presently anticipated or projected. Among these factors are continuing uncertainty in global economic and political conditions that make it particularly difficult to predict product demand, the Company's ability to meet its cost reduction and revenue growth targets, its ability to implement its restructuring programs for the estimated costs on a timely basis and to achieve the projected benefits, its ability to introduce new offerings in a timely manner either independently or in association with OEMs or other third parties, the competitive pricing environment, foreign currency fluctuations, the outcome of litigation, the ability of Imation to secure adequate supply of raw materials and certain high demand products, the ready availability and price of energy, the market acceptance of newly introduced offerings, the rate of decline for certain existing products as well as various factors set forth in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission.