Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-05-2003
Persberichten donderdagochtend 15 mei 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Auto tegen boom
ELIM Woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 59-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt. Ze zat als passagier in de auto naast een 20-jarige man, die over de Carstensdijk reed. Daar kreeg hij geen voorrang van een 39-jarige tractorbestuurder die vanuit een uitrit deze weg opreed. De automobilist week uit en botste tegen een boom. De vrouw liep daarbij verwondingen op aan haar borst. Ze is voor controle naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Na dit onderzoek mocht ze weer naar huis.

Alcohol in het verkeer
HOOGHALEN Woensdagnacht even na twaalf uur reed een 16-jarige bromfietser uit Beilen over de Stengelinstraat terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 250, wat hem een proces-verbaal oplevert.
BEILEN Woensdagnacht omstreeks kwart voor twee controleerde de politie een 48-jarige man uit Beilen die met zijn auto over de Asserstraat reed. Hij blies bij de ademtest 275 en kreeg daarvoor een snelrechtdagvaarding.

Auto kwijt na rijden tijdens ontzegging
RODERESCH Woensdagmiddag tegen vijf uur controleerde de politie op de Norgerweg een 39-jarige man uit Assen die daar met zijn auto reed. Daarbij bleek dat de man niet mocht rijden omdat hem die bevoegdheid door de rechter was ontzegd. Tot december 2009 mag hij niet autorijden. Zijn auto is in beslag genomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Gestolen auto in brand; verdachten aangehouden
ASSEN Woensdagnacht omstreeks half een zagen agenten twee mannen lopen op het veemarktterrein, vlakbij een brandende personenauto. Toen de mannen de politie zagen renden ze er vandoor. Ze werden aangehouden vanwege eventuele betrokkenheid bij de autobrand. De twee, 30 en 33 jaar en afkomstig uit Assen, zijn voor een nader onderzoek ingesloten. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. De auto is volledig uitgebrand. De eigenaar, een 19-jarige Assenaar, werd wakker gemaakt. Hij wist nog niet dat zijn auto weg was. Hij deed aangifte. De zaak wordt vandaag verder uitgezocht.

Geldwisselautomaat gestolen
EMMEN Bij een inbraak in het winkelgedeelte van Parc Sandur is een geldwisselautomaat van de muur gehaald en weggenomen. De daders zijn binnengekomen door een deur te forceren. Het is niet bekend hoeveel geld in de automaat zat. Een 40-jarige man deed aangifte namens het bedrijf.