2106b73d.jpg

SCO bouwt activiteiten UNIX en webservices uit

Amsterdam, 15 mei 2003 - SCO kondigt aan zich opnieuw verder te concentreren op UNIX en de onlangs aangekondigde SCOx webservices-strategie. Van oudsher heeft SCO zich gericht op de ontwikkeling van UNIX-activiteiten. Nu onlangs is gebleken dat Linux-distributies mogelijk gebruikmaken van oorspronkelijke UNIX-code, heeft SCO besloten een lagere prioriteit te geven aan haar Linux-activiteiten tot er meer duidelijkheid bestaat over het intellectuele eigendom van het besturingssysteem.

"Vanwege de discussie die op gang is gekomen over het intellectuele eigendom van Linux, willen wij iedere Linux-gebruiker hiervan op de hoogte stellen", zegt Chris Sontag, Senior Vice-President en General Manager van SCOsource.

De ontwikkeling van UNIX en webservices wordt door SCO verder uitgebouwd. Zo werd in april dit jaar SCOx geĂŻntroduceerd, een technologisch raamwerk dat het MKB en filiaalbedrijven de voordelen van webservices biedt. Tijdens het SCO Forum introduceren SCO-partners nieuwe webservices-applicaties. Deze jaarlijkse conferentie vindt van 17 tot en met 19 augustus 2003 plaats in Las Vegas (VS).

SCO blijft haar bestaande SCO Linux en Caldera OpenLinux-klanten ondersteunen en vrijwaart hen van mogelijke geschilpunten op het gebied van het intellectuele eigendomsvraagstuk.

Telefonische toelichting
Elbert Vlastuin, Regional Manager van SCO Benelux, is vandaag - 15 mei - bereikbaar voor commentaar via 0317-410483.

Over SCO
SCO Group (Nasdaq: SCOX), levert Unix- en Linux-oplossingen en -diensten aan bedrijven. Het hoofdkantoor van SCO bevindt zich in Utah (VS). Het bedrijf wordt in 82 landen vertegenwoordigd en heeft meer dan 16.000 resellers wereldwijd. SCO Global Services biedt resellers en klanten gelokaliseerde ondersteuning en diensten. Meer informatie is beschikbaar via http://www.sco.com