Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Veel te snel

LEUSDEN In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 mei moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren.

Rond middernacht zagen politiemensen een 20-jarige automobilist uit Putten met hoge snelheid over de Rijksweg A28 rijden. Zij gingen achter de man aan en constateerden dat hij op het weggedeelte tussen Leusden en Nijkerk met een (gecorrigeerde ) snelheid van 162 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt.

Vlak voor Nulde werd de automobilist bij een benzinestation aan de kant gedirigeerd. Hij kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man verklaarde te weten dat hij veel te snel reed, maar had niet op zijn snelheid gelet. Nadat zijn vriendin achter het stuur plaats had genomen, kon hij zijn weg vervolgen.

Lichte aanrijding, zwaar onder invloed

LEUSDEN Op woensdag 14 mei werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 17.05 uur reed op de Smidse een 39-jarige automobiliste uit Leusden met haar auto achteruit. Daarbij botste zij met de achterzijde van haar auto tegen de rechterzijde van een geparkeerde bestelauto, met blikschade tot gevolg.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de automobiliste naar alcohol rook. Zij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 925 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieling

AMERSFOORT Op woensdag 14 mei werden meerdere ruiten van een auto ingeslagen.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat in een straat in de wijk Soesterkwartier de ruiten van een auto werden ingeslagen. Ter plaatse troffen de politiemensen een auto aan waarvan meerdere ruiten waren vernield. Zij spraken met de eigenaresse van de auto, een 56-jarige vrouw uit Amersfoort. Zij verklaarde dat de vernieling was gepleegd door een 32-jarige uit Amersfoort.

De verdachte is rond 16.15 uur door politiemensen in zijn woning in Amersfoort aangehouden. De oorzaak van de vernieling ligt hoogstwaarschijnlijk in de relationele sfeer. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Motorrijdster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 14 mei raakte een motorrijdster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.35 uur verleende op de Hogeweg nabij het benzinestation een 26-jarige automobilist uit Amersfoort geen voorrang aan een 39-jarige motorrijdster uit Amersfoort. Een aanrijding was het gevolg en de motorrijdster kwam ten val. Daarbij brak zij haar pols. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht.