Gemeente Uithoorn

Tropische dagenregeling in de horeca in Uithoorn

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om als proef aankomend terrassenseizoen onder voorwaarden ruimhartiger om te gaan met de openingstijden van de terrassen van commerciële bedrijven zoals cafés en restaurants.
De volgende voorwaarden zijn hiervoor vastgesteld:


* Als een tropische dag wordt aangemerkt een dag waarop de meerdaagse verwachting van het knmi (te vinden op www.knmi.nl) overdag een temperatuur van 28 C of meer aangeeft. Het knmi is hierin dus maatgevend.

* De eindtijd van het terras op een tropische dag is bepaald op uiterlijk 00.30 uur. Het zitmeubilair moet uiterlijk 00.45 uur opgeruimd zijn.

* In aanmerking voor verruiming van de sluitingstijd van de terrassen komen alleen exploitanten van commerciële bedrijven zoals restaurants en cafés die reeds beschikken over toestemming om een terras te houden én die hiervoor een aanvraag hebben ingediend

* De "tropische dagenregeling" gaat in per 15 mei 2003.
Aan het einde van het terrassenseizoen wordt deze regeling geëvalueerd. Afhankelijk van de resultaten van de evaluatie bekijken we dan of deze regeling volgend jaar gecontinueerd wordt.