Ingezonden persbericht

Informatiecentrum Maeslantkering, het Keringhuis

Persbericht

Week van de Zee en meivakantie in het Keringhuis

Bezoek de stormvloedkeringen van Zuid Holland

Hoek van Holland 15 mei 2003: In de maand Mei zullen er in het Keringhuis, informatiecentrum bij de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, diverse leuke activiteiten georganiseerd worden. In de meivakantie zijn er gratis rondleidingen. Tijdens de Week van de Zee staan in het Keringhuis twee tijdelijke tentoonstellingen en op 17 mei wordt er een open dag langs diverse stormvloedkeringen in Zuid Holland georganiseerd. Van alles te doen dus, in het Keringhuis!

Meivakantie
In de meivakantie, van 26 april t/m 4 mei, zijn alle instaprondleidingen in het Keringhuis gratis. Dagelijks is er een rondleiding om 13.30 uur, waar bezoekers zonder te reserveren aan mee kunnen doen. In beide weekenden en op Koninginnedag zijn er ook rondleidingen om 11.30 en 15.00 uur. Voor kinderen is er op Koninginnedag een koninklijke puzzeltocht. Na afloop krijgt iedereen een leuke attentie.

Week van de Zee
Op 17 mei is er een Open Dag bij alle stormvloedkeringen in Zuid Holland. De Hartelkering, de kering in de Hollandse IJssel, de Haringvlietsluizen en de Maeslantkering zijn opengesteld voor publiek. Technische specialisten geven extra informatie over de keringen. Bij een bezoek aan meer dan twee keringen krijgt iedere bezoeker een cadeautje. Meer informatie en de routes tussen de keringen zijn te vinden op www.keringhuis.nl. Voor kinderen is er een leuke ontwerpwedstrijd Zand Kunst. Iedereen die een kunstwerken van, met en over Zand instuurt maakt kans op een dagje varen met een boot van Rijkswaterstaat. Bijvoorbeeld: een foto van een zelfgemaakt zandkasteel, tekening van iets met zand of een zandplakwerk. Vermeld bij de inzending naam, adres en telefoonnummer. Andere activiteiten: Zaterdag 24 mei is er vanaf 12.00 uur een filmdag met diverse films over water en op woensdagmiddag 21 mei een leuke workshop Zand Kunst-Knutselen voor kinderen.

Tijdelijke tentoonstellingen
In de maand mei staan er twee tijdelijke tentoonstellingen in het Keringhuis. Rijzend water is een tentoonstelling van de provincie Zuid Holland over de Watersnoodramp in Zuid Holland en de maatregelen die daarna genomen zijn. De tentoonstelling stond al in veel plaatsen en elke keer is de tentoonstelling gegroeid met bijdragen van schoolklassen. Een andere tijdelijke tentoonstelling is er een van Directie Noordzee. Deze rondleiding gaat over zand en zandsuppleties. Aan de tentoonstelling is een leuke wedstrijd gekoppeld (zie boven).

Meer informatie
Meer informatie over de activiteiten in het Keringhuis is te vinden op www.keringhuis.nl. per telefoon: 0174-511222. Tijdens de Week van Zee zijn er allerlei activiteiten door het hele land heen. Informatie hierover staat op www.weekvandezee.nl

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Marit Buis of Margit Dokter, telefoon: 0174-511222

Informatiecentrum het Keringhuis
Met bewegende maquettes, animaties en videobeelden wordt in het Keringhuis de geschiedenis, de bouw en de werking van de stormvloedkering toegelicht. Maar ook de actuele stand van zaken op het gebied van waterbeheer komt aan de orde. De Maeslantkering, sluitstuk van de Deltawerken, is een constructie van wereldformaat, die met zijn twee gigantische armen in één keer de Nieuwe Waterweg kan afsluiten. In het Keringhuis is nog tot september 2003 veel informatie te vinden over de watersnoodramp van 1953. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur
weekend en feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur
15/6 t/m 15/9 elke dag tot 17.00 uur geopend

het Keringhuis
telefoon: 0174-511222
e-mail: keringhuis@podium.nl
Internet: www.keringhuis.nl