Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 24 april 2003

Prijs voor beste steunpilaar van het management

Verkiezing Manager Financiële Administratie 2003

AMERSFOORT Tijdens het eerste Nationaal Congres Administratie, dat op donderdag 15 mei in de Rotterdamse Doelen plaatsvindt, wordt bekendgemaakt wie de prijs Manager Financiële Administratie 2003 wint.

,,Het vakgebied van de financiële administratie heeft de laatste jaren een stille revolutie doorgemaakt , stelt directeur Theo van Boekel van de Associatie voor Praktijkexamens in Amersfoort. ,,Vroeger was de taak van de boekhouder wij spreken nu liever van financial vooral het vastleggen van financiële basisgegevens. Maar door de groeiende behoefte aan financiële managementinformatie zijn de taken en verantwoordelijkheden inmiddels ingrijpend veranderd. Vakkennis alleen is niet meer genoeg. Management- en adviesvaardigheden worden steeds belangrijker. De financials moeten niet alleen de juiste cijfers leveren, maar dienen deze ook te interpreteren en te voorzien van gedegen advies voor het topmanagement. Daarmee is de financial uitgegroeid tot een van de belangrijkste steunpilaren van het management. Om hier extra aandacht op te vestigen, hebben we in samenwerking met Rendement Uitgeverij een congres en deze nieuwe titel in het leven geroepen.

Uit de genomineerde kandidaten kiest een deskundige jury de winnaar van de eretitel Manager Financiële Administratie 2003. De juryleden zijn vertegenwoordigers van organisaties van werkgevers en werknemers, accountants en organisatieadviseurs. Naast de verkiezing van de Manager Financiële Administratie 2003 zullen tijdens het Nationaal Congres Administratie veel onderwerpen uit de dagelijkse praktijk aan bod komen, zoals het voorkomen van fraude, omgaan met accountants, tips voor beter presenteren, leidinggeven en automatisering.

De Associatie voor Praktijkexamens neemt jaarlijks 50.000 examens af, waarvan tachtig procent SPD en MBA. Daarmee is de Associatie al bijna zestig jaar dé onafhankelijke exameninstelling op het gebied van boekhouding en financiële administratie. Rendement geeft vakbladen met een praktische inslag uit, zoals Financieel Rendement en Fiscaal Rendement.

Voor aanmelding of informatie over het Nationaal Congres Administratie kan contact worden opgenomen met Rendement Uitgeverij, tel. 010-2433933; e-mail: m.hoogerwerf@rendement.nl

Noot voor de redactie (