Amsterdam RAI

Sustain 2003
28 apr 2003

Sustain 2003: volop gelegenheid tot netwerken

De voorbereidingen voor de vierde editie van de vakbeurs SUSTAIN 2003 vorderen gestaag. Naast een breed aanbod van groene producten en diensten, wordt de belangrijkste en langstlopende internationale vakbeurs voor de duurzame energie industrie omlijst door een actueel congresprogramma, symposia en workshops. Bezoekers worden volop in de gelegenheid gesteld om in contact te komen met diverse deelnemers van de internationale markt voor duurzame energie. Het evenement vindt van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 mei plaats in Amsterdam RAI.

Het congresprogramma van SUSTAIN 2003 behandelt strategische en commerciële aspecten en tevens case studies op het gebied van duurzame energie opwekking, toepassingen en CO2-emissie reductie binnen de verschillende industrieën. Het programma richt zich zowel op centrale als decentrale opwekkingsvormen. Voor het bepalen van het congresprogramma is een internationaal adviescomité samengesteld, waarin experts uit bedrijfsleven en belangenorganisaties zitting hebben.

Extra sprekers
Marc Sterel, Product Manager van Amsterdam RAI: Tot ons genoegen kunnen wij de deelname van enkele extra sprekers van hoog niveau tijdens het toch al rijk gevulde congresprogramma van SUSTAIN aankondigen. Zo zal Jan-Willem Martens, Klimaat & Energie Consultant van EcoSecurities Nederland, een internationale dimensie toevoegen aan de sessie over groene certificaten en verhandelbare emissierechten. Zijn presentatie, waarbij de nadruk ligt op Toekomstige ontwikkelingen: internationale hernieuwbare energieprojecten en het EG CO2 schema voor verhandelbare emissierechten stoelt op de ervaring van Martens met diverse projecten, inclusief een Caribisch windenergiepark en energie uit afval in Zuid-Oost Azië. Martens behandelt tevens de mogelijkheden en uitdagingen met betrekking tot hernieuwbare energie in India. Alex Ivancic, technisch directeur van de Barcelona Energy Agency zal ook acte de présence geven tijdens SUSTAIN 2003. In het licht van de vooruitgang van en de lering die getrokken kan worden uit ontwikkelingen in Zuid-Europa geeft Ivancic een presentatie over Barcelona: plaatselijke hernieuwbare energie plannen als motor voor verandering in het gedrag van stad en burger.

Biomassa
Aan het programma van Essent & E-ON worden Alf van Weereld en Matthias Hansch toegevoegd. Alf van Weereld, Manager Portefeuille Management Duurzame Energie van Essent Nederland, besteedt aandacht aan Duurzaamheidvan bron tot consument. Van Weereld licht het gebruik van biomassa in een portefeuille, kwesties met betrekking tot het importeren van biomassa en de duurzaamheid en de noodzaak van een onafhankelijke certificering van biomassa toe. Matthias Hansch, directeur E-ON Benelux Services Nederland, zal E-ONs visie op de Productie van Hernieuwbare Energie presenteren, met informatie over E-ONs activiteiten met betrekking tot biomassa, windenergie, brandstofcellen en micro-turbine toepassingen.

Netwerken
Hoofdspreker tijdens het congresprogramma van SUSTAIN 2003 is secretaris-generaal van de World Energy Council (Wereldenergieraad) Gerald Doucet. Doucet: Uit de voorbereidingen voor de World Summit on Sustainable Development (Wereldtopontmoeting voor Duurzame Ontwikkeling) en de topontmoeting zelf blijkt dat partnerschappen tussen regeringen en de particuliere sector, IGOs, NGOs, pressie- en belangengroepen en andere sectoren van de internationale markt voor duurzame energie een nieuw aandachtspunt vormen. Netwerken is één van de meest gebruikte manieren om potentiële partners te identificeren, en op evenementen zoals SUSTAIN kan men toekomstige collegas ontmoeten.

ECOTECH 2003
Tegelijk met SUSTAIN vindt in Amsterdam RAI de internationale vakbeurs ECOTECH 2003 plaats. Op dit evenement staan alle ontwikkelingen van het voorkomen van afval tot en met het storten van afval centraal. ECOTECH en SUSTAIN hebben raakvlakken op het gebied van waste-to-energy en biomassa en daarom worden beide vakbeurzen tegelijkertijd georganiseerd. Het is dan ook juist deze combinatie waardoor FEAD (European Federation of Waste Management & Environmental Services) een seminar gaat organiseren rond waste-to-energy.

Meer informatie over SUSTAIN is te vinden op www.sustain2003.com.

Amsterdam, 28 april 2003