Gemeente Rheden

Feestelijke opening informatiepunt Hart voor Dieren

Op donderdagmiddag 15 mei is de officiële opening van het informatiepunt Hart voor Dieren. Projectwethouder mevrouw E. Schadd van de gemeente Rheden zal samen met gedeputeerde mevrouw M. van Haaren van de provincie Gelderland rond 16.30 uur het informatiepunt op een feestelijke wijze openen. Daarna is er voor alle aanwezigen een hapje en een drankje.

Het informatiepunt Hart voor Dieren staat in gebouw De Bundel, Ericaplein 5 in Dieren (het gebouw waar de bibliotheek, Start en het servicecentrum van de gemeente zijn gevestigd). Inwoners van Dieren en andere belangstellenden kunnen hier dagelijks terecht voor algemene informatie over het tunnelproject Hart voor Dieren. Er staan 4 informatieborden en er draait een video over het project. Het informatiepunt zal de komende jaren blijven staan in De Bundel.

Het project Hart voor Dieren is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland en de gemeente Rheden. Het project bestaat uit ondertunneling van de provinciale weg N348 (Burg. de Bruinstraat) en het spoor in het centrum van Dieren. Doel is een beter leefmilieu en een beter doorstroming van met name het doorgaande verkeer in Dieren. Tegelijk ontstaat bovengronds een nieuw hart voor Dieren, dat de twee dorpshelften van Dieren met elkaar verbindt. [logo hart van dierenklein.gif]


Copyright: Gemeente Rheden