Gemeente Den Haag

2003-05-13: Geen honden op het strand tussen 15 mei en 1 oktober


---

Het strand kan in de zomermaanden druk bevolkt zijn. Daarom zijn de stranden van Scheveningen en Kijkduin in de periode van 15 mei tot 1 oktober verboden gebied voor honden. Dit verbod geldt ook s avonds en s nachts.

Om hondenbezitters toch de gelegenheid te geven in de zomermaanden samen met hun hond naar het strand te gaan, zijn twee uitzonderingen gemaakt. In Scheveningen gaat het om een stuk op het Noorderstrand bij het Zwarte Pad. In Kijkduin om een gedeelte op het Zuiderstrand nabij de Kwartellaan. Beide stukken zijn met borden aangegeven. Op deze stukken strand mogen de honden los lopen, maar moet in de periode van 15 mei tot 1 oktober de hondenpoep wél worden opgeruimd.

Op de boulevard moeten honden het hele jaar aan de lijn en moet hondenpoep worden opgeruimd.

De uitzonderingsgebieden op het strand staan ook aangegeven op de nieuwe hondenkaart. In deze kaart zijn de regels van het Haagse hondenbeleid verwoord. De nieuwe hondenkaart is verkrijgbaar vanaf begin juni 2003 bij onder meer het Gemeentelijk ContactCentrum en de stadsdeelkantoren. Voor meer informatie kun u ook terecht op de gemeentelijke website www.denhaag.nl/honden.