NATIONALE EVENEMENTSPRIJZEN

Uitreiking Nationale Evenementenprijzen

8 steden en 10 evenementen genomineerd

Donderdag 15 mei worden in Rotterdam de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt.
Acht steden zijn genomineerd voor de Evenementenstad van het jaar, Negen evenementen ontvangen een award in drie verschillende categorieën waaronder het Beste Stadspromotie-evenement van Nederland en als laatste wordt de Grand Prix, een bijzondere prijs voor een buitencategorie evenement uitgereikt. Het is de derde maal dat de Stichting Nationale Evenementenprijzen de prijzen toekent. De uitreiking vindt plaats in HAL4 aan de Watertorenweg 200 3063 HA Rotterdam door Frans Jansen van Toerisme Recreatie Nederland TRN. Aanvang uitreiking 15:00

Welke stad wordt na Rotterdam de Evenementenstad van het jaar. Donderdag tussen 15 en 16 uur wordt dat bekend gemaakt door de jury van de Nationale Evenementenprijzen. Ook zullen het beste stadspromotie-evenement, het beste regio-evenement en het leukste stadsevenement bekend gemaakt worden en tot slot de Grand Prix. Een lijst van genomineerden vindt u onder aan dit bericht.

De Nationale Evenementenprijzen voor publieksevenementen beleven hun derde editie en zijn inmiddels fel begeerde prijzen geworden. Ze zijn bedoeld ter stimulering maar inmiddels blijkt dat de prijzen draagvlak opleveren in steden, zowel bij de politiek als bevolking. Vooral de prijs voor de evenementenstad houdt menig wethouder bezig. Evenementen zijn in het afgelopen decennium gegroeid tot een erkend middel om stadspromotie mee te ondersteunen. Maar ook het je lekker in een stad voelen, integreren van bevolkingsgroepen en soms zelfs defensieve redenen zijn de gedachte achter evenementen. Dit nog los van de economische effecten van evenementen en festivals. Vrijwel iedere gemeente weet tegenwoordig te berekenen wat een bezoeker van een evenement een stad oplevert. De wens van het publiek om belevingen en verstrooiende momenten mee te maken gaat dus vaak hand in hand met een reeks belangen van een gemeente.

De Stichting Nationale Evenementenprijzen wordt financieel ondersteund door Toerisme Recreatie Nederland. De doelstelling is om organisatoren en gemeenten te stimuleren in hun prestaties.
Voor inlichtingen en overleg over nieuws onder embargo: Stichting Nationale Evenementenprijzen / Joost ter Waarbeek
06 1299 8682

Lijst genomineerden:

Categorie Leukste stadsevenement
Dickens Festijn Deventer N.K Living Statues Arnhem Zomer Schilder festival Noordwijk

Categorie Beste Regio-evenement
Breda Ballon Fiesta Breda
Theaterfestival Karavaan Noord-Holland Vierdaagsefeesten Nijmegen

Categorie Beste Stadspromotie-evenement
Parkpop Den Haag Filmfestival Rotterdam Jazzfestival Breda

Evenementenstad van het jaar
Almere
Amsterdam
Breda
Den Haag / Scheveningen
Deventer
Dordrecht
Nijmegen
Rotterdam

14 mei 03 13:38