Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws KNMI

Week van de Zee
KNMI: "Weer op zee"

Van donderdag 15 tot en met zondag 25 mei 2003, vindt voor de tweede keer de Week van de Zee plaats. Dit is een initiatief van de Vereniging Kust en Zee.

In de Week van de Zee zijn er ruim 250 verschillende activiteiten, van Sluis tot Schiermonnikoog en van Amsterdam tot Zeewolde. Meer dan 100 organisaties zetten hun deuren wijd open. Thema is dit jaar 'Windkracht 10'. Een greep uit de activiteiten: weer op zee (KNMI), orkaanmachine, spectaculaire dijkdoorbraak, film The Perfect Storm in de open lucht.

Het KNMI besteedt in deze periode op de voorlichtingspagina van de KNMI-site aandacht aan de zee en het weer of klimaat, iedere dag met een ander onderwerp over dit thema. Ook de KNMI-Nader Verklaard Teletekst-pagina 717 wordt hier aandacht aan besteed.

Op de site van de Week van de Zee (www.weekvandezee.nl) is o.m. een programma-overzicht te vinden en kunt u gericht zoeken naar een activiteit in uw regio. In de Zeekrant *) vindt u tevens achtergrondinformatie over de belangrijkste onderwerpen.


*) gratis bij (grotere) bibliotheken, ANWB, VVV's, horeca an gemeenten langs de kust

Laatste wijziging: 12 mei 2003

PR & Voorlichting KNMI
Copyright © KNMI