Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


"Samenspel van partijen is belangrijk"

ROVER organiseert minisymposium "Terug op de rails"

Reizigersvereniging ROVER heeft een analyse gemaakt van de oorzaken van de aanhoudend ondermaatse kwaliteit van het spoorvervoer in Nederland. Deze analyse is de leidraad voor een minisymposium op 15 mei in Gouda. ROVER vindt het jammer dat Verkeer en Waterstaat en ProRail voor deze bijeenkomst hebben afgezegd.

Er zijn nog steeds grote problemen op het spoor. Veel treinen vallen uit, nog meer treinen komen te laat. Weliswaar bestaat de indruk dat het ingezette herstelplan leidt tot een lichte verbetering. Maar het gaat veel te langzaam. Een samenspel van partijen is belangrijk, want alles heeft met elkaar te maken, zo constateert ROVER in de rapportage "Crisis op het spoor", die op 15 mei wordt gepresenteerd tijdens een minisymposium in Gouda. Dit symposium is voor publiek toegankelijk: immers, de discussie tussen reizigers en de spoorsector is van groot belang.

Op het symposium zouden inleidingen worden verzorgd door de vertegenwoordigers van ROVER, de NS, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en ProRail. De laatste twee hebben helaas in een laat stadium afgezegd. ROVER betreurt dat: immers, ook Verkeer en Waterstaat en ProRail zijn belangrijke partijen. Maar ook zonder deze is er genoeg stof tot discussie.

Het minisymposium "Terug op de rails" wordt gehouden: Op 15 mei 2003
van half zes tot 9 uur
in 't Brandpunt, Turfmarkt 58, Gouda

Amersfoort, 14 mei 2003

---