Verbond van Verzekeraars

Fotografiestudenten exposeren bij Verbond

Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Eric Fischer heeft op 13 mei 2003 feestelijk een tentoonstelling met fotos van studenten van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten geopend. De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het Verbond en de Academie. Tijdens de opening werden ook prijzen uitgereikt. Eline Hensen sleepte de eerste Verbondsfotoprijs (2003) in de wacht. Natalia Toret ontving de prijs voor de beste serie. Een selectie van de fotos van de studenten illustreert bovendien het jaarverslag 2002 van het Verbond.

Risicos en onzekerheden spelen een belangrijke rol in de samenleving. Dat wil het Verbond visueel in zijn jaarverslag onderstrepen. Vanuit die optiek is er dit jaar voor gekozen om fotos op te nemen van de burger in zijn leefomgeving, de burger die te maken heeft met risicos en onzekerheden. Ze zijn gemaakt door studenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. De fotos zijn het resultaat van een speciaal project dat het Verbond samen met de Academie in 2002 heeft opgezet: een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, cultuur en onderwijs. Voor studenten een goede manier om ervaring op te doen met gerichte opdrachten, en voor het Verbond een manier om jong talent te stimuleren.

Een gezamenlijke jury van vertegenwoordigers van Verbond en Academie heeft de selectie van het werk gemaakt. Eline Hensen is er naar het oordeel van de jury in geslaagd de opdracht op de meest originele manier uit te werken. Zij heeft hiermee de Verbondsfotoprijs 2003 gewonnen. Prijs voor de beste serie ging naar Natalia Toret.

Van een meer uitgebreide keuze uit het geproduceerde werk is een expositie samengesteld die van 13 mei tot 13 juni is te zien in het gebouw van het Verbond van Verzekeraars.
Naast de fotos van Eline Hensen en Natalia Toret, laat de tentoonstelling het werk zien van Barbara Boots, Lucia Contreras Claux, Joël van Houdt en Iris Wassenburg.

De tentoonstelling is voor het publiek vrij toegankelijk op werkdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Adres: Bordewijklaan 2, Den Haag (Mariahoeve).

Het Verbond heeft de bedoeling om deze samenwerking voort te zetten en de Verbondsfotoprijs de komende drie jaar uit te reiken.

13 mei 2003

---